Završio je Tjedan visoke mode u Parizu, koji je započeo u ponedjeljak i trajao do jučer. Ovaj tjedan mode vrhunac je modne ekstravagancije, a predstavljene komade malo tko si može priuštiti – cijene im se kreću u tisućama eura.

Klijentice koje će naručiti ova umjetnička djela dobit će svoj komad sašiven po mjeri, nakon više privatnih proba kod krojačica brenda. Iako ih može priuštiti samo nekolicina najsretnijih, kolekcije Tjedna visoke mode vrijedi pratiti jer potiču na maštanje i dokazuju da je moda zapravo umjetnost, barem kad je dovedena na ovako visoku razinu. Grandiozne toalete i bogato ukrašeni komadi zapravo su i odlična marketinška kampanja brenda, jer će prosječan kupac gledajući ove fenomenalne kreacije poželjeti kupiti neki dostupniji predmet u ponudi određenog brenda – ruž, parfem ili naočale. A oko toga se sve zapravo i vrti.

Predstavljene kolekcije za nadolazaće proljeće/ljeto, kao i uvijek, prštale su kreativnošću, a mi u nastavku donosimo naš izbor tri najbolje revije. Uživajte!

SCHIAPARELLI

Nakon prošlogodišnjih životinjskih glava koje su izazvale kontroverzu, dizajner brenda Daniel Roseberry ove je sezone ublažio kolekciju, predstavivši komade o kojima će se pričati samo zbog njihove ljepote. Ok, neki će možda spominjati i bebu robota koju je manekenka Maggie Maurer nosila u naručju, ali modni ljubitelji među komadima uistinu mogu pronaći mnoštvo kreacija divne klasične elegancije s nadrealnim pomakom po kojoj je brend i poznat. Minimalističke crno bijele ili bogato ukrašene, oduzimaju dah savršenstvom izrade i preciznom vizijom dizajnera. Modno savršenstvo!

CHANEL

Možda Kendrick Lamar i Chanel zvuče kao neočekivan spoj, ali upravo je ovaj američki glazbenik napravio soundtrack za Chanelovu reviju, kao i za popratni kratki film u kojem je glavnu ulogu imala glumica i manekenka Margaret Qualley koja je i otvorila reviju. Divna kolekcija imala je mladenački, girly vibe, savršen za proljeće i ljeto: čini se da je “coquettecore” o kojem smo nedavno pisali stigao i u Chanel. Mini suknje i haljine, pastelne boje i mašne dominirale su kolekcijom, u kojoj se naravno našlo mjesta i za tipične Chanel elemente: cvijeće, tvid i til.

GIAMBATTISTA VALLI

Ženstvena je bila i kolekcija Talijana u Parizu Giambattista Vallija, koji je oduševio grandioznim modelima voluminozne siluete. Iako ima i ready-to-wear liniju, Giambattista je najpoznatiji upravo po svojim couture toaletama, sjetimo se samo fenomenalne ružičaste haljine koju je Rihanna nosila na dodjeli nagrada Grammy. Poznate dame koje traže toalete za nadolazeće ceremonije dodjela nagrada poput Oscara i Grammya imati će od čega izabrati iz ove kolekcije: već vidimo Emmu Stone ili Carey Mulligan u jednoj od ovih divnih haljina!

 

Foto: Profimedia