Srebrna Dieline nagrada, brončana ED Awards nagrada i dvije nominacije za Pentawards stigle su početkom ovog tjedna u studio Design Bureau Izvorka Jurić.

Tim Design Bureau Izvorka Jurić donio je sjajne vijesti s dodjele ED Awards nagrada koja se održala proteklog vikenda u impresivnom Luksemburgu. Za projekt realiziran za ZDL arhitekte, 3D deplijan, osvojili su brončanu nagradu u kategoriji brošura. Demetrios Fakinos, direktor festivala ED Awards, zahvalio se svim prisutnima ističući kako je velika čast biti među nagrađenima i stajati na pozornici ED Awards 2023 kao dio elitne skupine najboljih kreativnih studija u Europi.

Po povratku u Zagreb dočekale su ih vijesti iz Nashvilla, USA, gdje su u okviru HOW Design konferencije dodijeljene prestižne Dieline Awards nagrade. U svojoj 14. godini postojanja, Dieline Awards jedna od najvećih svjetskih globalnih nagrada za dizajna ambalaže, koja odaje priznanja najboljim dizajnerima i studijima koji stvaraju ambalažu proizvoda diljem svijeta. Ove godine zaprimljeno je gotovo 1600 prijava, a nagrade su dodijeljene dobitnicima iz čak 26 zemalja.

Silver Dieline Award osvojili su u posebno zahtjevnoj kategoriji Clear Spirits, za dizajn identiteta proizvoda i ambalaže Sampé gina. Radi se o vrlo zanimljivom proizvodu inspiriranim Mediteranom, za koji je dizajnirana originalna boca koja s prednje strane ima oblik morske površine. Ime brenda otisnuto je zrcalno na stražnjoj strani boce, tako da se na prednjoj strani vidi kroz morske valove i tekućinu što daje dojam da je naziv brenda Sampé u vodi.

Uz ove dvije važne međunarodne nagrade, stigla im je i nominacija za Pentawards i to za čak dva projekta – jedan je nominiran u “Beverages” kategoriji, a drugi u “Home, leisure & other markets” kategoriji. U tijeku je drugi krug žiriranja, nakon kojeg će se znati rezultati i moći javno objaviti o kojim projektima se radi.

Pentawards je vodeća globalna mreža stručnjaka koja je posvećena promoviranju, izlaganju i nagrađivanju globalnog dizajna ambalaže. Eminentno godišnje natjecanje, u kojem međunarodni žiri dodjeljuju Pentawards nagrade za najbolje svjetske ambalaže, smatra se jednim od najznačajnijih u ovom području.

Iz studija Design Bureau Izvorka Jurić poručuju kako su iznimno sretni i ponosni na ova priznanja struke te ih posebno veseli što su nagrađeni različiti dizajn projekti. Ovime se još jednom potvrđuje konstantna kvaliteta njihovog rada i relevantnost ovog studia na međunarodnoj dizajn sceni.

Foto: promo