Nacionalni park Plitvička jezera sada je obogaćen još jednom posebnošću koja obećava nezaboravan doživljaj posjetiteljima – novim vidikovcem.

Nazvan “Tomićevo pogledalo”, ovaj vidikovac uzdiže se na visinu od 684,82 metara nadmorske visine, pružajući spektakularan pogled na pet jezera koja krase ovaj nacionalni park, koji je najveći i najstariji u Republici Hrvatskoj.

Za ljubitelje prirode i avanturiste, pristup vidikovcu omogućen je pješice kroz Gornja jezera, prateći program K, koji uključuje uspinjanje od samo 20-ak minuta. Vidikovac nosi ime po poznatom pjesniku Josipu Eugenu Tomiću, čija je ljubav prema tom području bila inspiracija za mnoge njegove stihove. Sada posjetitelji imaju priliku uživati u panoramskom pogledu na Ciginovac, Okrugljak te na Veliko i Malo jezero dok istovremeno otkrivaju ljepotu prirode iz ptičje perspektive s predivnim pogledom na Prošćansko jezero, drugo po veličini jezero u Nacionalnom parku Plitvička jezera.

Ovaj novi vidikovac pruža jedinstvenu priliku za istraživanje i otkrivanje ljepote Nacionalnog parka, dodajući mu tako još jedan nezaboravan element u bogatu ponudu doživljaja koje nudi svojim posjetiteljima.

Foto: Nacionalni park Plitvička jezera