Ova zanimljiva suradnja je dio proslave 50. godišnjice Mulberrya, a uz lansiranje kolekcije torbi, ove godine najavili su održiviji manifest brenda

Svatko tko prati situaciju na modnoj sceni zna da je 2021. godina rezervirana za gledanje što kuha Mulberry. Osim što ovaj poznati britanski brend torbi navršava 50 godina i to obilježavaju na različite kreativne načine, poput uzbudljivih lansiranja i zanimljivih suradnji, tu je i “Made To Last” manifest koji podržava izradu, održive prakse i predanost pozitivnim promjenama modne industrije. A tu je opet suradnja s miljenicom Alexom Chung, koja je prije nekoliko godina nadahnula jednu od najprepoznatljivijih torbi Mulberryja – jednostavno nazvanu Alexa. 

Alexa je u intervjuu povodom lansiranja priznala da je suradnja na ovoj limitiranoj kolekcija bila “sjajna, prilično rijetka prilika. Nikad nisam očekivala da ću biti pozvana dizajnirati vlastitu Mulberry torbu, što je stvarno ostvarenje sna”. Originalna Alexa odličan je pečat Alexinog osobnog stila, a nova kolekcija zanimljiv je miks muških aktovki, vintagea i minimalizma. Naravno, elegantnog.

mulberry

RIječ je o dvije različite torbe, “The Big Guy” i “The Little Guy”, dostupne u klasičnoj crnoj, tamnoj čokoladi, žutosmeđoj, jabučno zelenoj i plavoj boji traperice Seventies, a dolaze u završnim obradama koje uključuju sjajnu lakiranu kožu s efektom krokodila, raskošni baršun i antilop. Kao dio opredjeljenja za održivost, torbe su izrađene od kože koja dolazi od kožara s ekološkom ocjenom i izrađuju se u tvornicama neutralnim ugljikom u Somersetu. 

 

Foto: PR