
Danas je jedan od onih dana kad želimo pripremiti nešto slatko, brzo i jednostavno, a muffini s borovnicama idealno odgovaraju željama
Mekani, sočni i mirisni, idealni su uz jutarnju kavu, popodnevni čaj ili kao mali slatki predah usred dana. Isto tako, recept je dovoljno jednostavan i za one s minimalno vremena i kulinarskog iskustva, stoga nema baš nikakvog razloga da ne nabavite sve potrebno i krenete s pripremom.
U nastavku donosimo recept!
Sastojci (za 12 muffina):
- 250 g glatkog brašna
- 80 g šećera
- 2 žličice praška za pecivo
- prstohvat soli
- 1 jaje
- 200 ml mlijeka
- 80 ml biljnog ulja (ili otopljenog maslaca)
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 150 g svježih ili smrznutih borovnica
- naribana korica limuna ili malo cimeta
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 180 °C i pripremite kalup za muffine s papirnatim košaricama.
- U jednoj posudi pomiješajte suhe sastojke: brašno, šećer, prašak za pecivo i sol.
- U drugoj posudi umutite jaje, mlijeko, ulje i vaniliju.
- Spojite mokre i suhe sastojke i lagano promiješajte, ali ne previše, smjesa može ostati malo grudasta.
- Dodajte borovnice i pažljivo ih umiješajte.
- Rasporedite smjesu u kalup i pecite 20–25 minuta dok muffini ne porumene i čačkalica ne izađe suha.
- Pričekajte da se ohlade nekoliko minuta i uživajte.
Dobar tek!
Foto: Unsplash