Danas je jedan od onih dana kad želimo pripremiti nešto slatko, brzo i jednostavno, a muffini s borovnicama idealno odgovaraju željama

Mekani, sočni i mirisni, idealni su uz jutarnju kavu, popodnevni čaj ili kao mali slatki predah usred dana. Isto tako, recept je dovoljno jednostavan i za one s minimalno vremena i kulinarskog iskustva, stoga nema baš nikakvog razloga da ne nabavite sve potrebno i krenete s pripremom.

U nastavku donosimo recept!

Sastojci (za 12 muffina):

  • 250 g glatkog brašna
  • 80 g šećera
  • 2 žličice praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 1 jaje
  • 200 ml mlijeka
  • 80 ml biljnog ulja (ili otopljenog maslaca)
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 150 g svježih ili smrznutih borovnica
  • naribana korica limuna ili malo cimeta

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 °C i pripremite kalup za muffine s papirnatim košaricama.
  2. U jednoj posudi pomiješajte suhe sastojke: brašno, šećer, prašak za pecivo i sol.
  3. U drugoj posudi umutite jaje, mlijeko, ulje i vaniliju.
  4. Spojite mokre i suhe sastojke i lagano promiješajte, ali ne previše, smjesa može ostati malo grudasta.
  5. Dodajte borovnice i pažljivo ih umiješajte.
  6. Rasporedite smjesu u kalup i pecite 20–25 minuta dok muffini ne porumene i čačkalica ne izađe suha.
  7. Pričekajte da se ohlade nekoliko minuta i uživajte.

Dobar tek!

Foto: Unsplash