Obožavamo domaće kreativce, a u kvalitetu i posebnost hrvatskog dizajna ponovno smo se uvjerili s novom kolekcijom nakita brenda Moment Art iz koje želimo – baš sve!

More i cvijeće

Ovaj brend svojim nas komadima neodoljivo uvijek podsjeti na more. Ništa drugačije nije ni ove sezone, kada je inspiraciju za novu kolekciju osnivačica brenda Monika Šangulin ponovno pronašla u motivima našeg divnog Mediterana. Ipak, ovoga puta pripremila je nešto drugačije i to u obliku – cvijeća! Nova kolekcija donosi i motive badema, trešnje i oleandera, biljaka koje su oduvijek bile prisutne u okolini kreatorice i koja je uz njihovu pomoć nastojala unijeti dodatnu dozu optimizma i zaigranosti.

Privlačna prozirnost

Ljetna kolekcija ručno je izrađena od recikliranog stakla s detaljima poludragih kamenčića i bisera, a svi metalni nastavci su od nehrđajućeg čelika s pozlatom. S obzirom da je reciklirano staklo dominantan i prepoznatljiv motiv ovog brenda, odlučili smo saznati – zašto.

„Oduvijek sam bila opčinjena elementom vode, njene fluidnosti i konstantne promjene. Iz toga je proizašla želja da slično pokušam prenijeti u svojem umjetničkom izričaju. Staklo se pokazalo kao savršen materijal kojim vizualno mogu najbolje obuhvatiti te karakteristike, a ova tehnika mi omogućuje da koristim i prenamijenim odbačene resurse te ih oblikujem u nešto novo i to bez žrtvovanja kvalitete i dizajna. Na neki način nastojim prenijeti određeni trenutak, odnosno moment te prikazati nešto promjenjivo kao da je zamrznuto u vremenu. To je i jedan od razloga zašto je ovaj brend dobio ime Moment“, otkrila nam je Monika.

Cijene ovih posebnih Moment Art komada kreću se od 190 do 340 kuna, a sve informacije o narudžbi ogrlica, naušnica i narukvica iz nove ljetne kolekcije saznajte ovdje.

 

Foto: Moment Art