Malo je reći da obožavamo stil talentirane glumice Judite Franković Brdar pa smo je morali pozvati u našu rubriku Modni/Crush. Juditin je stil svjež i modno jako zanimljiv. Sviđa nam se što se ne boji igrati modom te u svoje fenomenalne outfite često uklopi koji vintage komad, koji znalački spari sa komadima brendova kao što su envy room, LEI LOU ili Patrizia Pepe.

U zanimljivom intervjuu koji slijedi Judita nam je otkrila svoje modne favorite, komade koje voli nositi te nam preporučila koga svakako moramo ugostiti u našoj rubrici u jednom od sljedećih izdanja. Zato svakako nastavite čitati!

Tko je ukratko Judita? Kako biste samu sebe opisali?

Znatiželjna, strastvena i pomalo peculiar.

A kako biste opisali svoj stil?

Slobodan i intuitivan.

Kada ste otkrili ljubav prema modi?

Kod nas doma odjeća je uvijek bila neko sredstvo kreativnosti i inspiracije. Cirkulirala je i postala nešto novo u nekim novim fazama života.

Najdraži odjevni komad u ormaru?

Jedan!? Nemoguće. Uvijek dođe neki novi ili stari novi komad koji u određenom trenutku postane najdraži. Jedan od tih je i jedan prastari oversized crni sako (naravno, kad sam ga ja kupila, prije sto godina u nekom second-hand dućanu, tada nismo imali taj “fensi” naziv za prevelike sakoe 😊, nego bi te ekipa pitala: “Je l’, ti to od tate” 😊). Dugo sam ga nosila i u jednom ga trenutku htjela i baciti iako me srce boljelo, i onda sam ga odrezala pa sad praktički imam novi crop sako. To mi je najdraže, kad nešto staro postane novo ili kad nešto odjeneš naopačke i super izgleda i tak, male quirky stvari me vesele u modi.

Tko su Vam modne inspiracije?

Sve oko mene je inspiracija, umjetnost, slike, filmovi, različite epohe, glazba…

Bez kojega komada ne biste mogli zamisliti svoj look?

Sada, traperice, i možda to nije ništa neobično, ali ja traperice nisam nosila od tipa 6. razreda osnovne škole do kraja fakuteta! Uvijek sam mislila da mi grozno stoje. Sada ih obožavam i kombiniram na sve moguće načine.

Estetika kojeg dizajnera Vam je najprivlačnija?

YSL 70-ih.

Koji trend Vam se nikako ne sviđa?

Nije toliko da mi se ne sviđa, nego ne odgovara mojoj konstituciji – hlače niskog struka, iako se sjećam da sam i to nosila. I Crocsice, nisam fan.

Postoji li nešto što ne biste nikad odjenuli?

Imam sreće da sam glumica pa mogu kroz likove nositi i ono što se meni osobno ne sviđa i nikad ne bih nosila. To me zapravo jako veseli.

Kojim se pravilima vodite pri kombiniranju komada, imate li savjet kako uvijek složiti super outfit?

Jako mi je teško savjetovati druge. To mi se nekako čini kao intimna stvar i neugodno mi je druge savjetovati oko stila. Kad to radim za sebe, uglavnom se igram, pukne me inspiracija pa nešto slažem, isprobavam, glupiram se, spajam nespojivo i onda biram ono što je “sjelo” skupa ili kako se u nekom trenutku osjećam.

Koje osnovne komade preporučujete kod izgradnje jednostavnijeg, održivog ormara, odnosno koji su must-have komadi u capsule garderobi?

Crni oversized sako koji onda može imati funkciju jakne, kratke haljine, može se nositi s pojasom ili bez, na hlače, haljine, najlonke…Ultimativni must-have, eto, praktički vam ništa više ne treba 😊. Zatim “trapke”, bijela košulja, ma sve što smo već od Francuskinja naučili…

Koga biste s domaće scene nominirali za naš sljedeći Modni Crush?

Barbara Repe i Mate Rončević, sviđa mi se što se igraju modom i u tome su posebni i autentični.

Foto: Instagram @juditafrankovicbrdar