Svibanj donosi prijelaz Sunca u znak Blizanaca, označavajući vrijeme promjena i novih početaka.

Prva polovica mjeseca naglašava ustrajnost u ostvarivanju ciljeva, potičući aktivnosti poput kupovine, poslovnih poduhvata i edukacije. Neki će odlučiti krenuti na prestižne studije, što će se pokazati kao uspješan potez.

Međutim, oprez je potreban nakon 20. svibnja, kad Sunce prelazi u Blizance. Mogli biste se preopteretiti zadacima, što može dovesti do gubitka interesa ili mentalnog umora. No ovo je povoljno razdoblje za kreativnost i učenje.

Pluto će postati retrogradan od 2. svibnja, potičući introspekciju i promjene u osobnom razvoju. Važno je posvetiti pažnju vlastitim transformacijama tijekom ovog perioda, koji traje do 12. listopada. Mlad Mjesec u Biku 8. svibnja može uzrokovati privremene poteškoće s prihodima, zahtijevajući oprez i emocionalnu stabilnost za rješavanje problema.

Rastući Mjesec od 10. do 21. svibnja potiče vrijeme provedeno s obitelji i prijateljima, fokusirajući se na moral i osobno blagostanje. Ovo je povoljan period za vježbanje, meditaciju i čišćenje stana. Ulazak Merkura u Bika 15. svibnja naglašava objektivno razmišljanje i rješavanje mentalnih problema. Također će biti poticaj za ljubavne odnose, potičući komunikaciju i povezanost.

A u nastavku pročitajte detaljnije što svibanj donosi svakome od znakova.

OVAN

U svibnju, Ovnovima se savjetuje da budu oprezni s emocijama jer impulzivno djelovanje može donijeti neželjene posljedice. Financijska stabilnost postaje prioritet pa je važno planirati budžet kako bi se izbjegli osjećaji nesposobnosti. U ljubavnim odnosima strasti će buktati, ali treba paziti da se ne pretjeruje jer prevelika upornost može naštetiti odnosu.

Početak mjeseca donosi nove prilike, posebno u karijeri. Aktivno promoviranje inicijativa i suradnja s drugima donose sjajne rezultate. Sredinom mjeseca, potrebno je riješiti karijerne izazove, ali istovremeno obratiti pozornost na zdravlje i potrebu za opuštanjem.

Završetak svibnja donosi motivaciju za osobnim napretkom. Važno je biti otvoren za učenje i nove mogućnosti, ali s pažljivim promišljanjem prije donošenja važnih odluka. Srećom, uz podršku Marsa, situacija će se razriješiti na najbolji mogući način.

BIK

Prema horoskopu, svibanj će za Bikove biti mjesec važnih izbora i promjena. Bit će ključno prepoznati što je stvarno važno u životu i što treba odbaciti kako bi se postigla stabilnost i mir. Krizne situacije mogu biti izbjegnute ako Bik ostane budan i fokusiran. Poslovno, Cvjetni pun Mjesec u svibnju donosi obećavajuće prilike za uspjeh.

Financijski, Bikovi mogu očekivati ugodna iznenađenja i mogućnost solidnih partnerstava koji će pomoći u postizanju financijskih ciljeva. Materijalna sigurnost je važna, ali isto tako treba paziti na zdravlje i osigurati brigu o njemu.

Sredinom mjeseca, oprez je potreban zbog mogućnosti prijevare. Treba biti budan i ne vjerovati svemu što se čuje, a važne poslove ili pregovore poželjno je odgoditi. Energija treba biti usmjerena na smirenost i pomoć drugima da se oslobode napetosti.

Krajem mjeseca donosi aktivnost koja može dovesti do postizanja ciljeva. Poteškoće koje su se javljale mogu biti iza Bikova, barem u bliskoj budućnosti. S obzirom na to, vrijeme je za promjenu imidža i pripremu za bolju budućnost.

BLIZANCI

Horoskop za Blizance u svibnju izgleda prilično zanimljivo! Proljetno raspoloženje prvih dana mjeseca obećava uživanje u slobodnom vremenu s prijateljima, uz praktičnu korist od podrške koju dobivate od njih. Također, Venera u Biku potiče vašu kreativnost i šarm, što vam može pomoći da zablistate u društvu.

Obiteljski život bit će harmoničan, a sredinom mjeseca nestat će nemiri, što će vam omogućiti da se posvetite rješavanju nagomilanih problema. Horoskop predviđa uspješan promet nekretninama, što bi vam moglo donijeti povoljne prilike u tom području.

Prema horoskopu, možda ćete se suočiti s neizvjesnošću u stručnim snagama ili financijskoj situaciji krajem svibnja, ali Mars u Ovnu podržava Blizance i pomaže im da sve prevladaju. Preporučuje se “rezanje” troškova, ali unatoč tim izazovima, bit će prilika za osobni razvoj, odmor ili rad na sebi.

RAK

Horoskop za Raka u svibnju 2024. donosi optimistične prognoze i naglašava stabilnost financijske situacije. To je vrijeme kad možete ostvariti svoje dugoročne ciljeve i osjećati se zadovoljno i samopouzdano. Važno je uskladiti svoje postupke s članovima obitelji, posebno ako su problemi vezani uz selidbu ili popravke.

Vaša intuicija će biti izuzetno snažna ovog mjeseca, posebno tijekom Cvjetnog punog Mjeseca u svibnju. To će vam pomoći da pronađete pravi smjer i prave ljude koji vam mogu pružiti podršku. Vaš tempo života će se malo usporiti, što će vam omogućiti više slobodnog vremena za razmišljanje o svojim ciljevima i željama.

Pod Venerom u Biku, težit ćete miru i biti spremni na kompromise kako biste izbjegli napetosti. Važno je da se suočite s situacijama dostojanstveno i ostanete mirni. 

Sredinom mjeseca možda ćete trebati podršku okoline, posebno ako se osjećate pod stresom zbog obilja informacija i novih lica. Bit će važno pronaći istomišljenike koji će vas podržati i potaknuti na akciju.

Kraj svibnja nosi stabilizaciju financijske situacije, uz podršku prijatelja. Ovo je povoljno vrijeme za šoping i nadopunjavanje garderobe modernim stvarima. Pazite da ne izgubite kontrolu nad svojom energijom pod utjecajem snažnog Marsa u Ovnu. Nošenje nakita s crvenim ahatom može pomoći da uskladite svoju energiju i oslobodite se stresa.

LAV

U svibnju 2024., Lav će biti u središtu pozornosti, a ljubavne pobjede su na vidiku. Komplimenti će dolaziti sa svih strana, a pozivi na spojeve neće prestajati. Ipak, ako ste u vezi, pažnja suprotnog spola može biti izazovna. Sunce u znaku Bika donosi ustrajnost i energiju, potičući Lava da ostvari svoje ambicije, ali treba paziti na prenaprezanje i zdravlje.

Emocije će biti pojačane do krajnjih granica za vrijeme Cvjetnog punog Mjeseca u svibnju, što može ometati povezivanje s utjecajnim ljudima. Lav bi trebao napustiti ideju svoje superiornosti kako bi se izbjegle eventualne prepreke.

Prvi dani svibnja mogu biti nepredvidljivi, s naglim promjenama raspoloženja. Bolje je prihvatiti da neće sve ići glatko iz prvog pokušaja i, ako je potrebno, odgoditi stvari dok se ne postigne jasnije razumijevanje. Utjecaj Venere u Biku donosi stabilnost i čini ciljeve stvarnijima, što može promijeniti percepciju Lava od narcisoidnog egoista do brižne osobe.

Sredina mjeseca donosi nove mogućnosti i približavanje ostvarenju snova. Možda će biti prilika za rješavanje stambenog problema, a Merkur u Ovnu može pojačati sposobnost uvjeravanja. Leo će imati priliku uspostaviti konstruktivan dijalog i riješiti probleme, ali će biti važno obraditi bolne teme kako se ne bi ponavljale.

Kraj svibnja donosi emotivne izazove u ljubavi. Možda su vrući spojevi bili neuspješni, a budućnost veze nejasna. Preuzimanje inicijative može biti ključno, a Mars u Ovnu će pružiti energiju potrebnu za suočavanje s negativnošću. 

DJEVICA

Dakle, Horoskop za Djevicu u svibnju 2024. godine nudi nekoliko ključnih savjeta. Prvo, trebate raditi na svojim nedostacima, posebno na samopravednosti koja vam može otežati vidjeti svijet u potpunosti i iskoristiti prilike koje se nude. Važno je poštovati i prihvatiti mišljenja drugih.

Financijski, možda nećete započeti svibanj s izvanrednim događajima, ali važno je da ulaganja postupno počinju donositi profit. Također, trebate biti oprezni s potpisivanjem dokumenata i zaključivanjem transakcija jer se neka ulaganja mogu pokazati neprofitabilnima. Formiranje financijskog zračnog jastuka može biti ključno za vašu sigurnost.

U sredini mjeseca, raspoloženje će vam ovisiti o vašem unutarnjem stanju. Važno je izbjegavati komunikaciju u trenucima očajanja i fokusirati se na pozitivne odnose i ljubav. Također, morate biti svjesni svojih postupaka jer brzina koju vam daje Mars u Ovnu može dovesti do rizika.

Na kraju mjeseca, bit će važno da ostanete dosljedni u postizanju svojih ciljeva, ali pazite da ne budete previše tvrdoglavi jer žurba može dovesti do poraza. Analizirajte svoje snage i slabosti kako biste pronašli najbolju strategiju za postizanje uspjeha. Također, vodite računa o svome zdravlju i izbjegavajte rizične aktivnosti. Ukratko, budite otvoreni za promjene, pažljivo upravljajte svojim financijama, njegujte pozitivne odnose i pazite na svoje zdravlje.

VAGA

U svibnju 2024., Vage će imati dinamično razdoblje prema horoskopu. Predstoji zanimljivo i sadržajno razdoblje, posebno u profesionalnom području. Prijedlozi koji će se pojaviti otvorit će nove mogućnosti za vaš profesionalni razvoj, a vaša marljivost će biti ključna za postizanje uspjeha. Vaša energična aktivnost, potaknuta Suncem u Biku, pozitivno će utjecati na vašu karijeru.

Unatoč zauzetosti poslom, ne zaboravite na osobni život. Obavezno posvetite pažnju obitelji i češće se družite s ljudima. Cvjetni Pun Mjesec u svibnju donosi osjećaj slobode i lakoće, oslobađajući vas od svakodnevnih obveza. Važno je da vodite računa o svom zdravlju jer ono utječe na kvalitetu vašeg života. Razmislite o preventivnim mjerama ili se opustite u prirodi kako biste očuvali svoje zdravlje.

Prvi dani svibnja donose dobro raspoloženje i uspjeh u karijeri, posebno zahvaljujući timskom radu koji će riješiti nejasnoće i pokrenuti nove projekte. Novi projekt obećava uspjeh i priznanje u stručnim krugovima.

Sredinom mjeseca možete očekivati poboljšanje financijske situacije i nove perspektive, podržane dobrom reputacijom i utjecajnim prijateljima. Novi posao može zahtijevati naporan rad, ali će vam donijeti zadovoljstvo i dobru plaću.

Posljednji dani svibnja također će biti produktivni u profesionalnom smislu. Konkurencija će potaknuti potragu za novim rješenjima, a vaše šanse za poboljšanje kvalitete znanja su visoke, posebno ako se odlučite za dodatne tečajeve ili inozemnu praksu.

Važno je da obratite pozornost na svoje tijelo i izbjegavate nepotrebne rizike, osobito u sportu, gdje postoji povećan rizik od ozljeda. Vaša diplomatska priroda pomoći će vam u komunikaciji s drugima, a vaša sposobnost izražavanja jasno će doći do izražaja.

ŠKORPION

U svibnju 2024., Škorpioni će proživjeti razdoblje proljetnog preporoda prema horoskopu. Mogu očekivati priljev entuzijazma koji će podržavati njihov napredak u poslu, možda čak i donoseći nova radna mjesta ili važne poslovne projekte. Financijska suzdržanost bit će ključna, jer će se spontane kupovine trebati izbjegavati. Emocije će biti intenzivne, posebno zbog cvjetnog punog Mjeseca, što će dodatno obogatiti osobni život Škorpiona.

Dinamičan početak mjeseca donosi realizaciju dugoročnih planova, uz promjene na poslu i obiteljskim događanjima. Važno je usredotočiti se na ono što inspirira i uzbuđuje, što bi čak moglo prerasti u novu profesiju. Interes za materijalno bogatstvo će se povećati, ali će biti važno mudro upravljati financijama. Sredinom mjeseca, nova poznanstva će obogatiti život, a korisni savjeti pomoći će u usmjeravanju i postavljanju ciljeva. Kraj mjeseca donosi nagrade za uložene napore, uključujući i financijske, te će potaknuti dodatno samopouzdanje i ambiciju.

Savjetuje se oprez s pretjeranim opterećenjem sportom zbog potencijalnih traumatskih ozljeda. Posljednji dani svibnja bit će obilježeni ugodnim aktivnostima i plodovima uloženog truda, što će rezultirati zasluženim nagradama. Mars u Ovnu potaknut će vjeru u sebe, a neki Škorpioni mogu čak doživjeti radikalne promjene u životu. Ako osjećate da vam treba promjena okoline, vrijeme je da istražite nove mogućnosti, možda čak i putovanje putem couchsurfinga kako biste otkrili nešto novo i osvježili svoj pogled na svijet.

STRIJELAC

U svibnju 2024., Strijelci će osjetiti pozitivne promjene na raznim životnim područjima. Ljubav, karijera i financije bit će obuhvaćene ovim trendovima, iako promjene neće biti munjevite, već postupne. Sunce u Biku će Strijelcima donijeti veću upornost i strpljenje, što će im biti od koristi u ovom razdoblju intenzivnog rada. Važno je iskoristiti prilike koje se otvaraju i biti odgovoran s financijama jer spontano trošenje može naškoditi budžetu.

Financijski aspekti prvih dana svibnja obećavaju velike novčane dobitke i moguća ugodna iznenađenja poput bonusa ili financijske pomoći članova obitelji. Preporuka je pametno upravljati ovim prihodima i razmotriti opcije za štednju novca umjesto nepromišljenih kupovina. Harmonična energija Venere u Biku pridonosi osjećaju zadovoljstva i izbjegavanju nezadovoljstva.

Sredina mjeseca donosi obilje zanimljivih događaja i ugodnih trenutaka, poput važnih sastanaka i bogatog društvenog života. Važno je biti oprezan u komunikaciji kako bi se izbjegli nesporazumi budući da nepažljive riječi mogu uzrokovati probleme, posebno s obzirom na poziciju Merkura u Ovnu.

Na osobnom planu, kraj svibnja može donijeti harmoniju, ali i iskušenja. Postoji opasnost od izdaje zbog lakog pristupa iskušenjima, stoga je važno zadržati razum i ne izgubiti se u fantazijama. Sanjanje o realnim i dostižnim ciljevima pomoći će izbjeći razočaranja i poteškoće.

JARAC

U svibnju 2024., pripadnici ovog znaka naći će se u radnom raspoloženju, s povećanim brojem hitnih situacija prije ljetnih odmora. Stabilnost će biti ključna, a financijski izazovi mogu potaknuti potrebu za većim prihodima. Rad će biti intenzivan, posebno s naglaskom na ugodnom životu. Važno je napomenuti da pretrpani raspored može negativno utjecati na zdravlje, stoga su česte pauze za odmor neophodne.

Prvi dani mjeseca bit će dinamični i puni događaja, što može izazvati stres. Važno je ostati smiren i prilagodljiv, jer planovi mogu biti promijenjeni. Utjecaj Venere potiče uživanje u sitnicama i autentičnost, što može poboljšati ugled. Energija će ostati visoka do sredine mjeseca, uz naglasak na radne i kućanske obveze.

Krajem svibnja, obitelj će biti prioritet, unatoč poslovnim obvezama. Komunikacija će biti ključna, posebno oko planova za ljeto. Potrebno je postići kompromise, pogotovo zbog povećane konkurencije. Važno je izbjeći otvoreni sukob i raditi na prilagodbi poslovnih strategija kako bi se izbjegli gubici.

VODENJAK

U svibnju 2024., Vodenjaku cvjeta u životu. Sreća prati svaki njegov korak, a prepreke se čine rijetkima. Sunce u Biku pridonosi stabilnosti, potičući napredak u mnogim područjima. No oprez je ključan jer i najmanja pogreška može imati negativne posljedice, posebice u polju financija. Pun Mjesec inspirira na slobodu i promjenu, potičući Vodenjaka na odvažne poslovne planove koji će se isplatiti.

Početak mjeseca može biti obilježen preopterećenjem na poslu, no podrška bliskih ljudi pomoći će prevladati tu čežnju. Iako će praktičnost dominirati nad romantikom zbog utjecaja Venere u Biku, partneri mogu biti iznenađeni promjenama u ponašanju Vodenjaka. Ipak, štednja će biti korisna, a pomirenje brzo stiže.

Sredina mjeseca donosi ubrzanje i uspjehe u karijeri, ali treba paziti na službene intrige. Vodenjak treba biti oprezan s iznošenjem planova i kritiziranjem drugih. Aktivnost doseže vrhunac, ali treba paziti da se ne zapne u brzini, jer opasnosti su moguće, posebno u prometu.

Kraj mjeseca donosi ravnotežu u životu Vodenjaka, potičući selidbu i novi početak. Utjecaj Marsa u Ovnu potiče na nove poduhvate, ali promjenjive želje mogu biti izazov. Važno je zabilježiti planove kako bi se održala fokusiranost.

RIBE

U svibnju 2024., Ribe doživljavaju novi smisao života prema horoskopu. Povoljni događaji pozitivno utječu na raspoloženje i omogućuju revolucionarne preobrazbe. Financijski, osjećat ćete se samouvjereno, posebno s tendencijom gomilanja u mjesecu Bika. Savjetuje se ulaganje ili kupovina statusnih stvari. Cvjetni puni Mjesec potiče emocionalnu energiju, što može poboljšati odnose s voljenima, posebno tijekom obiteljskog odmora.

Prvi dani svibnja donose jačanje samopouzdanja i uspjeh u timskim odnosima. Komunikacija je ključna, a elokvencija se savjetuje kao snaga. Kroz utjecaj Venere u Biku, Ribe će intuitivno birati najbolje opcije, a blisko okruženje igra važnu ulogu. Sredinom mjeseca može doći do umora i pogoršanja dobrobiti, ali Merkur u Ovnu pomaže u usmjeravanju vanjskih utjecaja, suzbijajući strahove i komplekse.

Do kraja svibnja, produktivnost će porasti, a rizik od neuspjeha će se smanjiti. Gust radni raspored podržan je Marsom u Ovnu, potičući samousavršavanje i fizičku aktivnost. Ovo razdoblje donosi mogućnost za uspjeh u različitim područjima života.

 

Izvor: astrologyk.com