Pocket palmu čine Anja Papa, Luka Vidović, i Bruno Žabek, trio koji se posljednjih sezona pozicionirao kao jedan od najkvalitetnijih pop bendova cijele regije.

Njihov glazbeni put počinje 2012. kada Anja i Luka osnivaju Side Project koji je objavio dva studijska albuma. Velika promjena dolazi preimenovanjem u pocket palma i odlukom da pjevaju na hrvatskom što rezultira istoimenim albumom 2019. godine. Debi „Pocket palma“ nošen singlovima „Kako izgleda kraj“, „Godišnji“, „Ono što nam inače nedostaje“ i „Sjećanja“ stavio je akcent na bend kao vjerojatno najkreativniji skladateljsko – producentski bend nove generacije. Sastavu se ubrzo pridružuje i gitarist Bruno Žabek, koji u live nastupe donosi još energije, a kvalitetu potvrđuju prošlogodišnjim albumom „Atomi“, njihovim drugim za Aquarius Records.

„Ovaj album je u isto vrijeme i više pop i više synthwave od debitantskog albuma. Gledamo na njega kao veliki upgrade na prvi album, a na njemu se nalazi toliko stilski različitih pjesama da je teško definirati koliko je po zvuku drugačiji od prvog albuma. Baš zbog te raznolikosti mislimo da svakako postoji nešto baš za svakog slušatelja i jedva čekamo čuti reakciju publike.”, ispričali su Anja i Luka povodom izlaska “Atoma” u listopadu. Njihov veliki solo koncert očekuje nas ovog vikenda, 19.3. u zagrebačkoj Tvornici kulture, a ponešto o tome, ali i bendu otkrili su nam u kratkom razgovoru dok marljivo rade na scenografiji i kostimima.

Pocket palma 2019. prilikom prvog albuma, i danas 2022. kada je drugi iza vas.

Prvi album nije izašao s previše planiranja, tako da u tom periodu nekako nismo ni bili svjesni što se zapravo događa. Drugi smo album dugo pripremali i kad smo ga napokon izbacili, nekako smo prvi put osvijestili svoj uspjeh u zadnjih par godina.

Kako gledate na uspjeh i razvoj benda u ovih nekoliko godina, što se promijenilo?

Mi iskreno ne osjećamo da se išta promijenilo. S vremenom postajemo sve bolji i bolji u nekom tehničkom, glazbenom smislu. Osim toga, stvarno nemamo dojam da je išta drugačije. Još uvijek u ovome svemu uživamo na jednak način.

Kako biste nekome najlakše opisali svoju glazbu?

Glazba koju slušaš uz koktele ili glazba za noćnu vožnju po autocesti. Ili glazba za plakanje, repertoar nam je raznovrstan.

Kada ste najviše inspirirani?

Inspiracija je mit. Kad nam se radi, radimo, kad ne, ne radimo. Jednostavnije je nego što svi misle. Skoro svaki dan smo zajedno i jednostavno nam nekad dođe da radimo pa svašta izađe iz nas. Nekad nam se samo gledaju video kompilacije azijskog street fooda.

Tko je u vašem malom kolektivu zadužen za što?

Svi imamo svoje prste u svemu, apsolutno sve dogovaramo zajedno i nitko nema neku određenu ulogu. Glazbu i tekstove većinski pišu Anja i Luka, koji su zaduženi i za produkciju, ali Bruno piše svoje dionice i također daje ideje za tekstove.

Što nam sve pripremate za koncert u Tvornici kulture?

Kao što smo i najavili, ugostit ćemo naše prijatelje Tam i Fantoma, a od pocket palme možete očekivati puno plesa, malo suza, a najviše rokanja.