Meryl Streep ima moć preuzeti bilo čiji identitet. Smatra se jednom od najboljih glumica današnjice zbog lakoće kojom se može transformirati u potpuno različite likove, čemu svjedoči više od 400 priznanja i nagrada, a za nagradu Oscar bila je nominirana više od bilo kojeg glumca ili glumice u povijesti Hollywooda.

Od Margaret Thatcher do Anne Wintour, Meryl to radi bez trunke prolivenog znoja. Streep se prvo počela baviti glumom u srednjoškolskim predstavama, da bi, nakon što je završila dramu na Yaleu, počela ići na audicije, koje u početku nisu išle glatko. Često spominje anegdotu s audicije za remake filma “King Kong”, kad je čula redatelja kako na talijanskom govori sinu: “Zašto si mi doveo tu rugobu?”, na što je ona na tečnom talijanskom odgovorila: “Žao mi je što nisam dovoljno lijepa da budem u “King Kongu”.”

Ovaj koktel je hommage njezinoj dvojakosti: Oslanja se na jabuku, voće s kojim se najviše ljudi može povezati, ali ima dovoljno burbona da bi se naglasile njezine odvažnost i posebnost.

Sastojci 

100 g bijelog šećera

4 štapića cimeta

1 ½ mini koktel čašica burbona

½ mini koktel čašice soka od limuna

½ mini koktel čašice sirupa od cimeta

Pjenušac

Za dekoraciju: tanko narezane jabuke

Za sirup od cimeta

Najprije trebate napraviti sirup od cimeta, a to ćete napraviti tako da pomiješate šećer i 120 ml vode u posudi. Dovedite do ključanja, dodajte štapiće cimeta i kuhajte 5 minuta. Zatim pričekajte da se ohladi, maknite štapiće cimeta i stavite u hladnjak. 

Za koktel

Pomiješajte burbon, sok od limuna i napravljeni sirup od cimeta u shakeru koji ste napunili ledom. Kad ste promiješali, izlijte u visoku Collins čašu (može i klasična koktel čaša). Ubacite štapiće cimeta i narezanu jabuku.