Meryl Streep ima moć preuzeti bilo čiji identitet. Smatra se jednom od najboljih glumica današnjice zbog lakoće kojom se može transformirati u potpuno različite likove, čemu svjedoči više od 400 priznanja i nagrada, a za nagradu Oscar bila je nominirana više od bilo kojeg glumca ili glumice u povijesti Hollywooda.
Od Margaret Thatcher do Anne Wintour, Meryl to radi bez trunke prolivenog znoja. Streep se prvo počela baviti glumom u srednjoškolskim predstavama, da bi, nakon što je završila dramu na Yaleu, počela ići na audicije, koje u početku nisu išle glatko. Često spominje anegdotu s audicije za remake filma “King Kong”, kad je čula redatelja kako na talijanskom govori sinu: “Zašto si mi doveo tu rugobu?”, na što je ona na tečnom talijanskom odgovorila: “Žao mi je što nisam dovoljno lijepa da budem u “King Kongu”.”
Ovaj koktel je hommage njezinoj dvojakosti: Oslanja se na jabuku, voće s kojim se najviše ljudi može povezati, ali ima dovoljno burbona da bi se naglasile njezine odvažnost i posebnost.
Sastojci
100 g bijelog šećera
4 štapića cimeta
1 ½ mini koktel čašica burbona
½ mini koktel čašice soka od limuna
½ mini koktel čašice sirupa od cimeta
Pjenušac
Za dekoraciju: tanko narezane jabuke
Za sirup od cimeta
Najprije trebate napraviti sirup od cimeta, a to ćete napraviti tako da pomiješate šećer i 120 ml vode u posudi. Dovedite do ključanja, dodajte štapiće cimeta i kuhajte 5 minuta. Zatim pričekajte da se ohladi, maknite štapiće cimeta i stavite u hladnjak.
Za koktel
Pomiješajte burbon, sok od limuna i napravljeni sirup od cimeta u shakeru koji ste napunili ledom. Kad ste promiješali, izlijte u visoku Collins čašu (može i klasična koktel čaša). Ubacite štapiće cimeta i narezanu jabuku.