
Sanja Mijac jedno je od najpoznatijih imena domaće gastro scene, a njezine recepte obožavamo upravo zato što uvijek uspiju. Ako već imate njezinu kuharicu “Domaćica“, znate o čemu govorimo: jednostavna, zanimljiva, ali i domaća kuhinja koja vraća miris djetinjstva.
Ovog smo puta isprobali njezin recept za medenjake od bundeve; kekse koji spajaju sve što volimo u jesenskom desertu – mekoću, blagu slatkoću i mirise cimeta i meda koji ispune cijelu kuću. To su oni keksi koji ne traže savršenu formu ni posebnu prigodu jer ih volimo baš uvijek!
Sastojci:
- 130 g brašna (vrsta po želji)
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 žličica cimeta ili začina za medenjake
- prstohvat soli
- 100 g mljevenih oraha (ili pola mljevenih, pola grublje sjeckanih)
- 1 jaje
- 130 g šećera
- 60 ml ulja
- 150 g pirea od bundeve
View this post on Instagram
Priprema:
- Pećnicu zagrijte na 180 °C.
- U posudi rukama spojite sve sastojke; tijesto će biti ljepljivo, što je u redu, a pleh obložite papirom za pečenje.
- Kekse vadite malom žličicom: stavite jednu žličicu smjese na papir, a zatim još jednu preko nje kako biste dobili višlje, ljepše kekse. Između svakog keksa ostavite razmak od nekoliko centimetara.
- Pecite 13–15 minuta, dok lagano ne poprime zlatnu boju; po dnu ćete vidjeti da su gotovi.
- Pečene kekse pažljivo odvojite od papira, a zatim stavite peći drugu turu.
Foto: Instagram, Unsplash