Sanja Mijac jedno je od najpoznatijih imena domaće gastro scene, a njezine recepte obožavamo upravo zato što uvijek uspiju. Ako već imate njezinu kuharicu “Domaćica“, znate o čemu govorimo: jednostavna, zanimljiva, ali i domaća kuhinja koja vraća miris djetinjstva.

Ovog smo puta isprobali njezin recept za medenjake od bundeve; kekse koji spajaju sve što volimo u jesenskom desertu – mekoću, blagu slatkoću i mirise cimeta i meda koji ispune cijelu kuću. To su oni keksi koji ne traže savršenu formu ni posebnu prigodu jer ih volimo baš uvijek!

Sastojci:

  • 130 g brašna (vrsta po želji)
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 žličica cimeta ili začina za medenjake
  • prstohvat soli
  • 100 g mljevenih oraha (ili pola mljevenih, pola grublje sjeckanih)
  • 1 jaje
  • 130 g šećera
  • 60 ml ulja
  • 150 g pirea od bundeve

Priprema:

  1. Pećnicu zagrijte na 180 °C.
  2. U posudi rukama spojite sve sastojke; tijesto će biti ljepljivo, što je u redu, a pleh obložite papirom za pečenje.
  3. Kekse vadite malom žličicom: stavite jednu žličicu smjese na papir, a zatim još jednu preko nje kako biste dobili višlje, ljepše kekse. Između svakog keksa ostavite razmak od nekoliko centimetara.
  4. Pecite 13–15 minuta, dok lagano ne poprime zlatnu boju; po dnu ćete vidjeti da su gotovi.
  5. Pečene kekse pažljivo odvojite od papira, a zatim stavite peći drugu turu.

Foto: Instagram, Unsplash