Čini se kako je Donald Trump ozbiljno naljutio svijet. Osim što mu Republikanci polako okreću leđa, cijeli se medijski prostor polako okreće protiv njega uviđajući suludost situacije i fanatizam njegovih pristaša.

Osnivač i izvršni direktor Facebooka, Mark Zuckerberg, u četvrtak ujutro je izjavio kako će Trump biti blokiran s Facebooka i Instagrama najmanje sljedeća dva tjedna. Zuckerberg se pozvao na predsjednikovu odluku da koristi svoju platformu za odobravanje, umjesto da osuđuje postupke svojih pristaša koji su u srijedu agresivno i hirovito upali na američki Kapitol.

Zuckerberg je u vlastitoj objavi na Facebooku napisao da će Trump biti blokiran s ovih društvenih platformi “dok ne završi mirna tranzicija vlasti”, a bit će mu konkretno zabranjen najmanje dva tjedna. “Vjerujemo da su rizici dopuštanja predsjedniku da i dalje koristi našu uslugu u ovom razdoblju jednostavno preveliki”, napisao je Zuckerberg, koji je optužio Trumpa da koristi platformu za “poticanje nasilne pobune protiv demokratski izabrane vlade”.

Oštro se u ovu kampanju zabrane uključila i Michelle Obama koja je uputila riječ kompanijama Silicijske doline koje potiče da pomognu zaustaviti ovo monstruozno ponašanje tako da ne dopuštaju da se društveni kanali koriste za poticanje neprijateljstva. Pogotovo kada su u rukama državnih vođa.

Foto: Getty Images