(Mario Testino  2016 in Oxfordshire, England/Getty Images)

Iako mu je modna industrija zatvorila vrata zbog optužbi da je seksualno uznemiravao čak 13 muških modela, Mario Testino opet radi punom parom i to s bogatim azijskim milenijalcima.

Mnogi svjetski brendovi poput Michael Korsa, Stuarta Weitzmana i Burberryja, s kojima je Testino radio godinama, momentalno prekinuli sve poveznice s ovim poznatim modnim fotografom izgleda da bogati mladi Azijati s tim nemaju problema.
Ivan Pun Chi-ching utemeljitelj lifestyle Pun+Projectsa koja se bavi restoranima i umjetnošću u Hong Kongu i Yangonu, na Instagramu je objavio sliku s Testinom za kojeg kaže da ga je tek nedavno upoznao u Mianmaru.

View this post on Instagram

#teamtestino 📸

A post shared by Ivan Pun (@ivan_pun) on

Pun je potvrdio da Testino ‘radi na osobnim projektima diljem svijeta te da on ne radi projekt s njim. On je samo stari prijatelj koji je prolazio kroz grad.’
No, The Post je objavio da Testino pokušava ostati neprimijećen te da ne želi podizati prašinu, te da se zna da se Testino opasno približio bogatim Azijatima koje fotografira za njihove privatne potrebe.
Podsjećamo da su i modni fotografi Terry Richardson, Bruce Weber, Patrick Demarchelier, a nedavno i Gosha Rubchinskiy također optuženi za neprimjereno ponašanja prema modelima. Optužbe su krenule paralelno s #meToo pokretom kada je holivudski moćnik Harvey Weinstein optužen da je desetljećima spolno zlostavljao žene. S obzirom na trenutnu moć koju Azija ima u svijetu mode, jer vidimo da jednom objavom Diet Prada može i velikane poput D&G bojkotirati zanima nas kako će ova priča završiti. Je li tu riječ o stvarnoj suradnji između modnog fotografa Maria Testina i bogatih Azijata, pa se sada Pun pokušava opravdati da ne bi privukao bijes na sebe, ili je sve stvar benigne slučajnosti?