(Balet Nuit Blanche)

Diorova Maria Grazia Chiuri dizajnirala je kostime za balet ‘Nuit Blanche’, jednu od triju baletnih predstava koje su postavljene u čast kompozitoru i muzičaru Philipu Glassu, a trenutno se održavaju u Teatro dell’Opera di Roma.

Maria je dizajnirala 16 plesnih kostima, uključujući i glavni kostim koji nosi prima balerina Eleonora Abbagnato. Kostimi su izrađeni od pletiva i tila te ukrašeni ručno šivanim i bojanim cvjetićima.

Inspiraciju za baletne kostime je Maria pronašla na stranicama starih knjiga, simboličnoj cvjetnoj referenci na kojoj je sagrađena Diorova baština.


‘Oduševljena sam i izrazito počašćena što mogu doprinijeti ovakvom projektu koji kombinira mnoge elemente umjetnosti, uključujući glazbu, koreografiju, scenografiju i kostimografiju’- rekla je dizajnerica o suradnji.


Ovdje svoj rad poistovjećujem s koreografskom vježbom jer uključuje izradu kostima koji savršeno prate pokrete tijela. Kostimografije je oduvijek bila strast dizajnerice te je prošlog rujna surađivala s koreografkinjom Sharon Eyal na predstavljanju Diorove kolekcije za proljeće/ljeto 2019.