Jeste li već upoznali Dive Organic? Mi podržavamo sve domaće napore na području održive mode, pa nam je tako zapeo za oko i ovaj

Iza brenda Dive Organic, ponosno stoje dvije sestre, Margareta i Dora. Margareta gradi karijeru stjuardese koja ju je odvela u Dubai, gdje i trenutno živi, a Dora je završila studij Engleske književnosti i filma u Engleskoj i trenutno živi u Zagrebu. Dijele različite adrese ali snovi su im jednaki, a to je “izgraditi brend organske mode i pokazati da se hrvatski brend s ponosom može uvrstiti na svjetsko tržište organske odjeće” kažu nam cure.

Proces stvaranja brenda započeo je prije dvije godine. “No ako se nas pita i puno prije toga. Dizajniranje i stvaranje vlastitog stila i odjevnih komada naša je svakodnevica od malena. Kada smo shvatile da tržištu nedostaje snažan ženski brend, koji nudi jednostavnost i koji modu i stil ne ograničava na prolazne trendove odlučile smo same biti te koje to nude. Tako smo prije par mjeseci lansirale webshop i započele svoj put na modnoj sceni. Niti jedan početak nije lagan pa tako ni naš, većinu poslova radimo same i stvaramo svoja pravila, a kreativnost i instinkt su nam glavni vodiči.”

Dodaju kako im je zdravlje i njega kože uvijek bila prioritet a time i očuvanje prirode. “Zato svi naši materijali ponosno nose oznaku GOTS certifikata i organskog su podrijetla. Nisu tretirani štetnim kemikalijama i bojama. Mnogo nam znači to što znamo da naša proizvodnja ne zagađuje prirodu i njeguje kožu. Naš brend prvenstveno zastupa žene koje su svjesne svoje prirodne ljepote i žele to naglasiti kroz svoj osobni stil. Ne potičemo pretjerano praćenje trendova koji nažalost brzo dolaze a još i brže odlaze. Naši komadi su namijenjeni za svaku priliku i mogu se prilagoditi svakom stilu i kombinaciji.”

Trenutno u ponudi imaju trenirke koje mogu biti dio sportskog asortimana ali i elegantnog poslovnog looka. “Razliku čini žena koja ih nosi. Uz njih naporno smo radile i na stvaranju savršene suknje koja pristaje različitim oblicima tijela. Počevši od nas samih, znamo da niti jedna žena nema isti oblik tijela, s time ne pristaju svakoj svi odjevni komadi jednako. Naša midi suknja na preklop najbliže je savršenstvu i može se naručiti u veličinama XS, S, M, L i XL, a uz pomoć gumbića oko pasa može se dodatno prilagoditi tijelu žene.”

Uz to, nama se jako sviđaju i njihove vezice za maske, baš kao i same maske. S njima nećete imati problema kuda god krenuli s ovim trenutno obaveznim dodatkom.

Uostalom, zapratite ih na njihovom Instagram profilu te bacite oko na njihov webshop.