Nakon gostovanja chefa Marka Đuraševića, koji je oduševio goste zalogajima od gorućih svijeća te jelima s porukom, zagrebački restoran Maredo Grill ugostio je chefa Ante Udovičića.

Ante Udovičić, jedan od najtalentiranijih chefova nove generacije karijeru je gradio u renomiranim restoranima, među kojima su Carpaccio, Paradigma i Lemongarden resort. Redovito se usavršava u najboljim svjetskim restoranima, poput čuvenog French Laundry, Per Se, The Jane. Svoje kulinarsko umijeće pokazao je u utorak 28.veljače u Maredo Grillu gdje je večera sadržavala primamljivu kombinaciju tipičnih jadranskih i kontinentalnih namirnica.

Maredo Grill Zagreb gostovanje chefa Ante Udovičića jelovnik Mediteranska Dubrava

Čaša pjenušca, vinarije Dvanajščak-Kozol dočekala je goste u kombinaciji s tagliatellama od sirove sipe s dresingom od mente i čilija. Slijedi tartar od janjetine s koricom limete, ružmarinom, pinjolima i čipsom od pileće kožice. Jakobova kapica na kremi od krvavice i umakom od pečenih paprika oduševljava svojom nesvakidašnjom kombinacijom.

Maredo Grill Zagreb gostovanje chefa Ante Udovičića jelovnik Mediteranska Dubrava

Slijed za slijedom, Udovičić vješto kombinira ribu i meso pa tako gnudi od ricotte i parmezana na kremi od janjećih tripica vješto komuniciraju s kockicama marinirane tune s majonezom od čilija, sve dodatno začinjeno tripicama pohanima u panko mrvicama.

Maredo Grill Zagreb gostovanje chefa Ante Udovičića jelovnik Mediteranska Dubrava

Za kraj, kao glavno jelo, Udovičić je poslužio jadranski brancin pečen na strani kože poslužen s čimulicama i preliven mousselinom od kopra i mladog luka.

Večer završava laganim desertom, panna cottom od cikle s domaćim sorbetom od višnje uz koji savršeno pristaje poslužena Graševina kasna berba vinarije Krauthaker.

Sljubljivanje vina bilo je izuzetno, uz spomenuti pjenušac međimurske vinarije Dvanajščak-Kozol, večeru prati Grk Herakles i Garbinada Pošip pelješke vinarije Madirazza, Frankovka Miraz vinarije Feravino i Pinot Noir Coletti vinarije Kolarić.

Maredo tim još jednom je potvrdio da se ponudom i programom ističe na Zagrebačkoj gastro sceni. Ako ste u potrazi za novim gastro iskustvima svakako predlažemo da zapratite društvene mreže Maredo Grilla.

Trenutna najava je gostovanje chefa Stivena Vunića iz restorana Zijavica koju ne smijete propustiti. Stiven Vunić u Maredo Grillu gostuje u utorak, 21.03.

Broj mjesta je ograničen, a stol možete rezervirati pozivom na 099 457 4000.

 

Tekst i fotografije: Promo