Beskompromisno izvorno talijanska zlatarska tradicija, gdje su vještine zlatarskog umijeća dovedene na najviše moguće razine. Riječ je o brendu Marco Bicego

Zahvaljujući talijanskom štihu i naslijeđu Marco Bicego njeguje jedinstven i nepogrešiv stil uz eleganciju profinjenog luksuza. Kao prava ikona talijanskog obrtništva, kreacije Marco Bicego nadahnute su organskim oblicima prirode, ljepotom 18kt žutog zlata i dragocjenim šarenim dragim kamenjem.

Spajajući tradicionalnu izradu s modernom kreativnošću, Marco Bicego je stvorio jedinstveni stilski identitet. Od organskih, prirodom nadahnutih oblika i tekstura dočarao je umjetnost svojim prepoznatljivim tehnikama graviranja zavojnice u dragocjenom 18kt zlatu s blistavim dragim kamenjem.

Sva remek djela ovog nakita nastaju u ateljeu Marco Bicego u Trissinu u pokrajini Vicenza u Italiji, a izrađeni su od 18-karatnog zlata sa pomno odabranim dragim kamenjem koje je brušeno kako bi najbolje interpretiralo ljepotu svakog pojedinačnog kamena. Kolekcije se mogu kombinirati tako da svaka žena može stvoriti svoj osobni stil i nositi ih u svakom trenutku dana, od neformalnog sastanka po danu do ekskluzivne večeri. Nas su se od kolekcija najviše dojmile Jaipur, Lunaria i Alta Collection te ističemo u fotografijama naše favorite.

Marco Bicego svoj nakit distribuira u više od 50 zemalja svijeta. Uz glavne talijanske trgovine u Veneciji i Veroni te butike u Parizu, Baden-Badenu, Budimpešti, Ateni, Mykonosu, Kreti, New Yorku, Tokiju i Pekingu, dragulji Marco Bicego mogu se pronaći u najprestižnijem multi-brand brendu i robnih kuća u svijetu, a u Zagrebu su dostupni u Draguljarni Malalan.

Majstori ovog nakita imaju jedinstven dar stvaranja emocija. Kao pravi čuvari zlatarske tradicije imaju talent i strast koje nijedan stroj ne može zamijeniti. Znanje i vještine prenose se s generacije na generaciju, poput dragocjenog nasljeđa.

Da se vratimo u povijest – prijelomna je bila 2000. godina kada se stroj dizajniran za obradu zlata zaglavio, što je rezultiralo da se oslobodila dugačka spiralno upletena nit. Majstor ju je namjeravao ponovno rastopiti, ali Marco Bicego uočio je nešto posebno u tom nizu, novi način izrade i stvaranja nakita. Odlučio je iskoristiti taj neočekivani moment kvara stroja pokušavajući razviti specifičnu proizvodnu metodu koja bi mu omogućila dobivanje te iste spirale.

Prije nego što ih oblikuju stručne ruke majstora ovo 18-karatno zlato namotano je u spiralu oko jezgre koji joj daju mek i vijugav oblik. Siluete ovih zlatnih vrpci asociraju na dine afričke pustinje i tu je Marco Bicego našao svoju inspiraciju. Te dine pustinje oblikovane vjetrom kako bi reflektirale sunčevu svjetlost podsjećaju na spiralu i evo ideje Marcu Bicegu za ove kolekcije- lagane, ali robusne, delikatne i svestrane- ujedno i ponovljive, a opet jedinstvene.

Kao tehniku graviranja ovog nakita važno je spomenuti drevnu firentinsku tehniku bušenja “millerighe“. Finalan produkt je jedinstven nakit koji je besprijekoran sa svojim pažljivo promišljenim nesavršenostima što rezultira zadovoljavajućim, svilenkastim i nježnim osjećajem na dodir.

Ovaj ultimativan nakit volimo i mi, a ako vam se štogod svidjelo za vas ili za poklon, svakako potražite više o nakitu Marco Bicego na malalan.hr.