Tihi luksuz trenutno je glavna modna tema. Kvalitetni komadi koji odišu luksuzom, ali bez vidljivog loga ili ikakve ekstravagancije. Kulerski minimalizam koji će prepoznati pravi modni znalci.

Upravo su sve te pojmove još prije deset godina u svoj brend utkale dizajnerice Rachel Mansur i Floriana Gavriel. Danas modni brend, koji nosi njihova prezimena, Mansur Gavriel, obožavaju sve dame koji svijet mode prati. Recimo Gigi Hadid se redovito pojavljuje u njihovim kultnim balerinkama.

Komadi brenda Mansur Gavriel bili su tihi luksuz prije nego što smo i čuli za taj pojam. Osnovan 2013. u New Yorku, brend se proslavio minimalističkim bucket i tote torbama te balerinkama klasičnog stila. Izrađeni od najmekše talijanske kože, njihove su torbe i cipele od početka spajale cool njujorški minimalizam i moderan stil s kvalitetom i tradicijom izrade po kojoj je Italija poznata (ona je svojevrsni svjetski centar izrade luksuznih i kvalitetnih modnih dodataka od kože).

dizajnerice Rachel Mansur and Floriana Gavriel
Taylor Swift sa MG torbicom

I nakon deset godina brend je jednako popularan, a osim već spomenute Gigi Hadid, poklonice ovog brenda su i Bella Hadid te Taylor Swift. Godišnjica je proslavljena posebnom Anniversary kolekcijom i kampanjom, a iako je kroz godine proširio asortiman pa sad ponuda osim balerinki i bucket torbi uključuje i razne druge modele, nije se puno odmakao od početne dobitne formule: svi su modeli i dalje moderni klasici koji odolijevaju trendovima i koje ćemo jednom kad kupimo zauvijek nositi.

Iako cjenovno nisu jeftine, ipak pripadaju kategoriji ” dostupnog luksuza”: cijene im se kreću od 225 eura za novčanike, 425 eura za torbe i cipele, te se ne penju više od 900 eura. Ako ste u mogućnosti, vrijedi investirati u neki od Mansur Gavriel komada, jer će svakako postati vječan dio vaše garderobe, vanvremenski komadi koje ćete moći nositi godinama.

kampanja povodom 10. obljetnice brenda
kampanja povodom 10. obljetnice brenda

 

Foto: Mansur Gavriel