Upravo na vrijeme za vikend bingeanje, na streaming servisu Pickbox NOW stigla je fascinantna britanska medicinska drama “Liječnička pogreška” (Malpractice).

S visokom ocjenom od 7.1/10 na IMDb-u, ova serija je remek-djelo poznate britanske autorice Grace Ofori-Attah. Glavnu ulogu, liječnice optužene za medicinski skandal, izuzetno dojmljivo tumači talentirana irska glumica Niamh Algar, čije su izvedbe zasluženo donijele više od deset prestižnih nominacija.

NOĆNA SMJENA KOJA MIJENJA SVE

Iz pera tvoraca uspješnica poput “Na dužnosti” (Line of Duty) i “Boiling Point”, nova serija donosi priču o uspješnoj, ali nesretnoj liječnici upletenoj u opasnu zavjeru. Emotivna priča počinje neočekivanim gubitkom pacijenta zbog predoziranja opioidima, što pokreće temeljitu istragu o postupcima ugledne doktorice Lucinde Edwards.

Kroz precizno vođenu naraciju koja privlači pažnju od prvog trenutka incidenta, serija razotkriva kompleksan kontekst medicinskih skandala i unutarnjih sukoba unutar bolničkog sustava.

TKO JE KRIV?

Drama “Liječnička pogreška” duboko uranja u složenost odnosa na radnom mjestu i u privatnim životima liječnika koji se bore za ljudske živote. Tijekom pet napetih epizoda, istina se polako otkriva, postavljajući pitanja “sive zone” i moralnosti cijelog medicinskog i pravnog sustava. Serija postavlja intrigantne dileme koje potiču gledatelje na razmišljanje o etici i odgovornosti u medicinskom svijetu.

 

Foto: PR