U suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba, svakog petka od 21. srpnja do 11. kolovoza, Mali piknik će ponovno rasprostrti svoje dekice s pogledom na grad, ovoga puta na novoj lokaciji – Rokovom perivoju.

Mali piknik

Nakon niza godina održavanja u parku Bele IV, zbog obnove bivše zgrade Državnog hidrometeorološkog zavoda Mali piknik seli u jednu od najljepših gradskih zelenih oaza, Rokov perivoj. Tamo će ponovno okupiti sretne ljude i male lokalne proizvođače, uz pregršt finih poslastica i posebnih trenutaka. Prve ovogodišnje dekice s pogledom na grad čekaju vas ispod krošnji Rokovog perivoja 21. srpnja od 18 do 23 sata, nakon čega će Mali piknik nastaviti pričati svoju posebnu ljetnu piknik-priču svakog sljedećeg petka, sve do 11. kolovoza.


Gastro ponuda je, kao i uvijek, u vrijednim rukama nekolicine malih proizvođača s Malog placa, poznate mobilne tržnice lokalnih proizvoda. Za utažiti žeđ tako ćete moći birati između craft pive za svako nepce iz domaće pivovare FRKA Brewery, ljetnih koktela spravljenih s lokalnim ginom iz Luftbremzer Gin Distillery, raznobojnih Iskrenih vina Matković ili hladno prešanih ekoloških sokova od voća iz vrta OPG-a Korade. Daljnje istraživanje ljetnih okusa malih lokalnih proizvođača vodit će vas kroz opcije delikatesnih kozjih i kravljih sireva te tradicionalnih prgica, krumpiruša, bučnica i povrtnih popečaka i domaćih sourdough peciva i heljdinih kreksića, hummus i tahini namaza, savijača odručno vučenog tijesta s jabukama i šljivama te pita od prhkog tijesta sa sezonskim voćem.

S menija Malog piknika obavezno isprobajte i opuštene razgovore uz svijeće, bosonogo ležanje na travi, posebne zajedničke trenutke i pokoju mrlju od vina. Upravo ta iskustva, uz starogradski ambijent i lokalne poslastice, Malom pikniku daju poseban šarm, upisujući ga na listu događanja koja morate posjetiti barem jednom. Stoga, ako provodite ljeto u Zagrebu, rezervirajte najmanje jedan petak za uživanje u svim onim jednostavnim stvarima koje dolaze s Malim piknikom, otpustite sve brige, okupite obitelj i drage prijatelje, izvedite svoj par na romantičan spoj, podijelite dekicu i koji zalogaj sa psom…

Mali piknik ima isključivo vegetarijansku ponudu, a za veganske i bezglutenske opcije provjerite s proizvođačima na licu mjesta. Sve namirnice su iz lokalnog i održivog izvora, a događanje je bez plastike. Jedno je sigurno, uz sve što ovdje isprobate i kupite dobit ćete i veliko hvala što birate lokalno i podržavate male proizvođače i njihovu održivu priču, što direktnije!

Ulaz je slobodan, a sve što trebate ponijeti sa sobom je dobro raspoloženje! U slučaju kiše, Mali piknik se odgađa za subotu. Događanje organizira Mali plac, a podržava Turistička zajednica grada Zagreba. Više informacija pronađite na službenoj Facebook stranici, Facebook eventu i Instagram profilu.

Fotografije: Roko Bahat, Niko Goga, Borut Planinc