Po dnevnu dozu inspiracije svi se više manje krećemo istim putevima, i to u smjeru društvenih mreža. Upravo smo se tamo sreli s divnim printevima Zagrepčanke Maje Riznić koja je svježe uplovila u vode vlastitog brenda.

Odmalena sam imala veliku ljubav prema umjetnosti te sam u skladu s tim odlučila da je to način života kojim želim živjeti i čime se želim baviti kad god bude pravo vrijeme za to. Nakon srednje fotografske škole radila sam razne poslove koje nisam pretjerano voljela, ali me svaki od tih poslova nekako vodio k tome da se počnem baviti onime što volim. Tako je na red došla i fotografija. Fotkala sam vjenčanja, različite evente pa čak i modne priče. No, to je sve bilo honorarno i sezonski, tako da sam uvijek radila paralelno više poslova. Prije koju godinu dobila sam priliku polagati tečaj u Algebri za grafičkog dizajnera, nisam ju mogla odbiti, priča mi Maja o trenutku kada se zaljubila u dizajn koji je nastavila raditi i proučavati.

U međuvremenu se dogodila situacija s korona virusom što joj je otvorilo put da konačno krene stvarati nešto sebi za ljubav. Malo po malo, skužila sam da se ljudima doista sviđa to što radim i odlučila sam riskirati (iako kažu nije sada vrijeme za takve pothvate) i dati otkaz na poslu te probati sama napraviti nešto što me ispunjava. U svemu tome mi pomažu moji dragi ljudi koji me okružuju bez čije podrške ne bih mogla sve ovo.

Ono što Maju i njezin brend @maja.ri.design ističe u moru sličnih je oku ugodna nenametljiva estetika. Svoj dizajn za sada tiska na majice, zatim shopperice, a radi i printeve za zid u obliku plakata. Također, počela je i ručno oslikavati teglice od terracotte s akrilnim bojama te planira ostaviti i fotografiju u svom fokusu.

Majin dizajn sastoji se od razbacanih, jednostavnih, nepravilnih oblika, oku ugodnih boja, zemljanih tonova, nešto geometrije i linija koji su kaotično, a opet smisleno spojeni u decentnu vizualnu priču. Kako mi govori:

Time želim poručiti da je umjetnost i ljepota (življenja) u nesavršenosti, da nešto što je “divlje” jednako tako može djelovati umirujuće te da je moguće spojiti nešto što je čista suprotnost, a da pritom u nama budi ugodu. Svoj apstraktni dizajn nazivam wild calmness.

Maju do 6. rujna možete posjetiti na Zagreb Design Weeku gdje izlaže s Hortiartom u sklopu njihove zelene kampice. Dok čekamo njezin webshop da bude gotov, možete joj se javiti na Instagram profil @maja.ri.deisgn.