Dvije vijesti iz Hollywooda su, uz objavljene nominacije za nagradu Oscar, odjeknule medijima: da se otkazuje produkcija biopica o Madonni i da je izgledan film o Patti Smith.

Madonna

Naime, iščekivani film o Madonni, a u kojemu je pop ikonu trebala glumiti Julia Garner je definitivno otkazan. Madonna je trebala režirati film, no iz više izvora je vijest o otkazivanju potvrđena magazinu Variety, koji ju je prvi i službeno potvrdio. Ova vijest se desila u jeku najave Madonnine svjetske koncertne turneje (koncerti su se u trenutku rasprodali u New Yorku, Londonu, Parizu i još nekolicini gradova). Iako je njezin fokus trenutno na turneji, izvori su Varietyju potvrdili da kraljica popa ne odustaje od ideje filma o njezinome životu. Za sada se predstavnici Madonne i Julije Garner nisu obratili medijima. Film je najavljen u 2020. godini i u razvoju je bio do sada.

Madonna je radila na dvije skice scenarija. Prvo je na scenariju radila oscarovka Diablo Cody (Oscara je dobila za scenarij filma “Juno”), da bi se na kraju scenarija “ulovila” Erin Cressida Wilson (njezin najpoznatiji scenarij je za film “Secretary”). Na više mjesta je posljednjih mjeseci istaknuto da su obje verzije scenarija bile preduge, niti jedna ispod 140 stranica te da bi se prema njima prije snimila mini-serija nego film.

Prošlog ljeta je objavljena velika vijest da će Madonnu glumiti Julia Garner, a koja je prošla zahtjevnu audiciju glume i plesa na kojoj su bile i Florence Pugh, Alexa Demie, Odessa Young i Bebe Rexha. Predsjednica Universal Filmed Entertainment Group Donna Langley “donijela” je projekt u firmu, zajedno s producenticom Amy Pascal, što je na neki način činilo “puni krug” obzirom na to da je Madonna radila s Pascal na filmu “A League of Their Own” davne 1982. godine. No, Universal je na kraju odbacio film. Ostaje da vidimo koje su sljedeće Madonnine reakcije i potezi.

Patti Smith

No osim ovog biopica, šuška se o još jednom biopicu o važnoj ženi u glazbenoj industriji – Patti Smith. Kaia Gerber je ozbiljno naumila glumiti glazbenicu. Iako je većini poznata kao kći Cindy Crawford i kao jedna od “it” modelki današnjeg doba, Kaia iza sebe ima uloge u serijama “American Horror Story” i njezinom spinoffu “American Horror Stories” te u kratkom filmu Carisse Gallo “Palisades”. A uskoro snima i film “Bottoms”. No, za oko joj je zapela i uloga Patti Smith. U zadnje vrijeme ju je spomenula u desetak intervjua (i dala prilično nedvosmisleno naslutiti da je ozbiljna u svome naumu) te nas ne bi iznenadilo da neki od studija uskoro ne potvrde nagađanja.

Fotografija: Getty Images