Svjetski poznati Macrene Actives s Manhattana stiže u The Lab Store, a iza njega stoji dr. Macrene Alexiades, dermatologinja koja je diplomirala na Harvardu

Trend clean beautyja poprimio je razmjere koje je ponekad teško razumjeti. Nažalost, danas se pod tim pojmom prezentira jako puno proizvoda i uistinu je kao laiku teško prepoznati radi li se uistinu o brendu koji je siguran za zdravlje, i našu kožu, ili ne. Uz to, postali smo i puno osvješteniji po pitanju ekologije, tako da ako brend već promovira clean sastojke, što je s njegovom ambalažom, je li i ona proizvedena za dobrobit okoliša i svih nas? U cijelu tu jednadžbu potrebno je naravno uključiti i učinkovitost samih proizvoda jer sa sigurnošću možemo tvrditi da ako je njega dosljedna, bit će i vidljivih rezultata u našem izgledu.

U The Lab Store stiže nagrađivani brend koji koristi najčišće formulacije na svijetu, organski je, posve siguran i poslužit će svim zahtjevima kože. Ojačat će ju, obnoviti njezinu barijeru, obnoviti sam DNA i obogatiti ju antioksidansima. Uz to je i pomno promišljen odabir ambalaže za koji je brend već osvojio nagradu ELLE Green Beauty Awards ‘Total Eco-Package’. Naime, cijelu liniju proizvoda karakterizira staklena ambalaža koja se lako reciklira, omoti su napravljeni od recikliranog papira i biorazgradive tinte od soje, a sve s ciljem da se izbjegne ispuštanje štetnih kemikalija u okoliš. 

Dr. Macrene Alexiades poznato je ime na celebrity sceni, obožavaju je Brooke Shields i Sienna Miller, kao i njezinu kliniku koja se nalazi na Manhattanu. Diplomirala je na Harvardu, gdje je završila i medicinsku školu te smjer genetike, a posljednjih dvadeset i pet godina sudjeluje u kliničkim testiranjima i istraživanjima na temu anti-aginga, lasera, pomlađivanja te terapijama protiv raka. Osim toga, članica je Američke Akademije dermatologije i Američkog društva za lasersku medicinu i kirurgiju te licencirana za rad u SAD-u i Europi.

Upravo njezin brend Macrene Actives stiže u zagrebački The Lab Store, beauty concept store Tatjane Dragović. Poznata po svom prirodnom ‘you, but better’ looku, dr. Macrene svoje je znanje spojila sa željom da kreira clean proizvode, ekološki osvještene i učinkovite. Sve je započelo 2009. godine kada je lansirala svoju prvu Macrene kremu za lice. High Performance Anti-Aging Face Cream bila je prva krema za lice u kojoj se koristila hijaluronska kiselina, prije nego je uopće postala trend u kozmetici, s čak trideset i sedam aktivnih sastojaka.

Macrene High Performance proizvodi sadrže aktivne sastojke poput znanstveno dokazanih peptida, aminokiselina, vitamina C i E, masnih kiselina, crvene alge i hijalurona, sve s ciljem da smanje vidljivost bora i tankih linija, smanje crvenilo, suhoću kože, oštećenja od sunca i umoran, neujednačen ten. 

”Želja mi je kreirati savršenu kremu zbog koje više nećete trebati mene”, komentira dr. Macrene svoju kozmetiku. Njezini ultimativni proizvodi, poput High Performance Face Creama, High Performance Cleansing Treatmenta, High Performance Tinted Moisturizera, High Performance Lip Fillera i High Performance Concealera uskoro će postati dio ponude The Lab Storea, koji je u Hrvatsku i regiju već doveo niz svjetskih brendova kao što su Augustinus Bader i 111Skin.