Macha Ravel predstavlja autorski singl kojim najavljuje novo glazbeno poglavlje

Nešto manje od godinu dana nakon objave prvog studijskog albuma “Intenzitet”, glazbenica i autorica Macha Ravel, prethodno aktivna kao reperica Muha, vraća se s potpuno novim singlom. Riječ je o pjesmi “Traume”, kroz koju se okrenula synth-pop žanru te najavila i novo glazbeno poglavlje.

Novim singlom Macha Ravel opisuje osjećaj koji prati vezu u kojoj obje osobe nose sa sobom nezliječena traume iz djetinjstva, o čemu kaže: “Ovu pjesmu sam komponirala prije više od dvije godine na gitari, nakon jednog teškog prekida, od kojeg se nisam dugo mogla oporaviti. Pisanje ovog teksta pomoglo mi je da prihvatim bol koju sam osjećala i ne žalim za nečim što me uništavalo.”

U radu na pjesmi sudjelovao je sarajevski glazbenik i producent Edvin Hadžić koji je, kako glazbenica otkriva, savršeno doprinio njezinoj želji za novim zvukom. Za prateći videospot zaslužan je sarajevski videograf Tarik Bičo, zajedno s ekipom Bagra iz Sarajeva.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by bagra 👁 (@dir.bybagra)

Rođena u Zagrebu, Macha Ravel djetinjstvo je provela u Francuskoj, da bi se zatim preselila u Sarajevo, gdje je upisala studij medicine. U pandemijskom periodu okreće se i glazbenom stvaralaštvu te se pod imenom Muha pojavljuje prije četiri godine, kao novo ime na rap sceni. Ostvarila je nekolicinu zamijećenih singlova, poput “Svejedno mi je” i “Plutam”, kao i nastupe diljem regije, što uključuje i festivale Sea Star u Umagu, EXIT u Novom Sadu i Zagreb Beer Fest.

Nakon inicijalne suradnje s Bassivity Digital labelom, otkrila je kako u novom poglavlju napušta ovu izdavačku kuću i okreće se samostalnom izdavanju: “Takav put jeste puno teži, jer nosi veću odgovornost i količinu posla. No mislim da se lakše spava noću kad znaš da ti upravljaš svim segmentima tvog posla, te ovim putem poručujem da se ne treba bojati biti indie”.

Novim singlom potvrđuje da je ovaj moment uvod u njezinu novu glazbenu eru te najavljuje objavu još novog autorskog materijala. Pjesma “Traume”, zajedno s videospotom, dostupna je na svim glazbenim streaming platformama. Spot, koji vam svakako preporučujemo, pogledajte niže!

 

Foto: PR