Svatko tko ima tablet, računalo ili pametni telefon može pristupiti 482.000 umjetničkih djela poznatog francuskog muzeja

Da, da, dobro ste pročitali: Louvre je cijelu svoju umjetničku kolekciju učinio dostupnom online i to besplatno. Nova baza podataka ove zbirke sastoji se od skoro 500 tisuća djela iz francuskog muzeja, uključujući skulpture vrtova Tuileries i Carrousel, kao i djela pronađena nakon Drugog svjetskog rata, koja su predana Louvreu dok ne pronađu stvarne vlasnike.

Istraživači i ljubitelji umjetnosti bit će zadovoljni bazom podataka koju mogu istraživati ​​jednostavnim ili naprednim istraživanjima, a tu je i interaktivna karta koja će posjetiteljima pomoći da istražuju Louvre po sobama, a bit će dostupna na francuskom, engleskom, španjolskom i kineskom jeziku. Bazi podataka Zbirke može se pristupiti pomoću tableta i računala, ali najbolje će funkcionirati, kažu iz Louvrea, upravo na smartphoneima.

“Danas Louvre pokazuje svoja umjetnička djela, čak i ona najmanje poznata”, rekao je Jean-Luc Martinez, predsjednik i direktor Musée du Louvre, u izjavi. “Zapanjujuća kulturna baština Louvrea sada je udaljena samo jedan klik! Siguran sam da će ovaj digitalni sadržaj dodatno nadahnuti ljude da dođu u Louvre kako bi uživo doživjeli djela.”

Ne preostaje vam ništa drugo nego zatvoriti YouTube i The Carters –  “Apeshit” spot, te pregledati Louvre na njihovoj službenoj web-stranici Louvre Collections.

Foto: The Carters – Apeshit music video