(Louis Vuitton Menswear Fall/Winter 2019-2020/Getty Images)

Iako je Virgil Abloh prvotno rekao da u vrijeme događaja nije bio svjestan kontroverznog dokumentarnog filma ‘Leaving Neverland’, u kojem Wade Robson i James Safechuck ispovijedaju o Jacksonovom zlostavljanju početkom 90-ih godina, sporni odjevni komadi na kraju su povučeni iz prodaje.

Muška kolekcija za jesen/zimu2019. koja je prikazana tijekom Paris Fashion Weeka, trebala se pojaviti diljem trgovina u lipnju,  ali je na kraju odlučeno da se odjevni predmeti inspirirani Jacksonovim likom i djelom povuku u potpunosti iz prodaje.

(Michael Jackson tijekom turneje “HIStory” 1996,/Getty Images)

‘Svjestan sam da je ovaj dokumentaran film izazvao jake reakcije publike. Strogo osuđujem bilo kakav oblik zlostavljanja djece, kao i nasilje te kršenje osnovnih ljudskih prava’- izjavio je modni dizajner Virgil Abloh u službenoj izjavi od strane Louis Vuittona

(Louis Vuitton Menswear Fall/Winter 2019-2020, Paris Fashion Week/Getty Images)

Izvršni direktor Louis Vuittona, Michael Burke dodao je kako ‘smatraju optužbe u dokumentarcu jako zabrinjavajućim’ i rekao da je tvrtka u potpunosti predana borbi za dobrobit djece.
Louis Vuitton je najjači luksuzni brend na svijetu, s godišnjom prodajom od preko 10 milijardi eura što čini francusku grupaciju LVMH jednom od najbogatijih. S obzirom na to da se u sektoru muške mode ne okreću veliki novci, bar za sada, povlačenje ‘Jackson’ komada iz prodaje ne bi smjelo utjecati na brend kao takav.