Kolekciju za jesen-zimu 2021/2022, zagrebački brand Lokomotiva predstavio je na ovogodišnjem Milano Fashion Weeku, u sklopu platforme Emerging Talents Milan

Revija je održana u samom centru Milana, u predivnom ambijentu barokne palače Palazzo Visconti, koja je poslužila kao savršena kulisa za samu prezentaciju. Brand je za platformu Emergenti Talenti Milano ‘otkriven’ od strane njihovog agenta za našu regiju, Josipa Grabovca. Unatoč činjenici što su ove sezone gotovo svi brandovi prešli na digitalan format revija, ova platforma odlučila je jedina uz modnu kuću Valentino održati i fizičku prezentaciju. Iako je broj posjetitelja bio ograničen, sva čar i atmosfera koji inače prate revije nisu izostali.

Inspiraciju za ovu kolekciju dizajnerica pronalazi velikim dijelom u samoj sebi, te su svi komadi iskrena vizija osobne estetike i dizajneričinih intimnih utjecaja. Samoj estetici kolekcije doprinijela je i svojevrsna Lanina nostalgija prema minulim vremenima, što se posebno čita kroz suptilnu čaroliju 70-ih i 80-ih godina koja vibrira kroz pojedine komade. Kroz reviju se provlači i nježna silueta 50 – tih kojom je dodatno naglašena ženstvenost cijele kolekcije.

Lokomotivine kolekcije zamišljene su kao superponiranje oprečnih senzibiliteta. Nešto grubo, voluminozno, snažno, simetrično i čistih linija često je u suprotnosti s nečim laganim, suptilnim, asimetričnim, nježnim i ženstvenim. Tako da je ovo kolekcija koja izvrsno odijeva smjele i neustrašive pojedince, ali joj ipak ne manjka ženstvenosti i profinjenosti.

Odjevni predmeti dodatno su obogaćeni detaljima ručno izrađenog nakita i kožnih predmeta (pojasevi, male kožne torbice). Gotovo apstraktan nakit za odjeću izrađen je ručno u metalu, s dodacima dragog kamenja, perlica i bisera u suradnji s hrvatskom umjetnicom Majom Miletić iz brenda Mammii.

Kao arhitekt koji se okrenuo modnom dizajnu, Lana veliku pažnju posvećuje samom kroju pojedinih komada. Rezultat toga su besprijekorno krojena odijela i kaputi koji su dostupni i po mjeri. Dio palete tipične za jesensku sezonu – crna, tamnoplava, nijanse smeđe – u suprotnosti je sa svježinom boje bjelokosti i ružičastim nijansama. Dašak glamura dodan je korištenjem šljokica i metalik lamea. Kao i obično, posebna pozornost posvećena je samom odabiru i kvaliteti materijala, a neki od materijala korišteni u kolekciji su; vuna, gabarden, šljokice, lame, pamuk, saten, taft i svila… Dizajnerica se također ponovo poigrava tehnikom plisiranja, no ovog puta plisira u materijalima veoma različitih gramaža i dimenzija, što cijelu priču čini razigranijom.

Kolekcija je raznovrsna simfonija odjevnih komada koji lako mogu biti večernja, dnevna ili poslovna varijanta odijevanja, ovisno o stylingu kojim zaokružimo cijeli look.

Ovom kolekcijom Lokomotiva želi donijeti optimizam, sreću i vjeru da su se dobra vremena vratila. Kolekcija nam pruža vrhunske ‘uniforme’ za sve posebne prigode koje nam predstoje, te odiše snagom, luksuzom i jedinstvenosti.

Dio nove i pojedini komadi iz prijašnjih kolekcija moći će naći u showroomu već spomenute platforme u centru Milana. Kolekcija će također biti dostupna i u Lokomotivinom atelieru u centru Zagreba, a više za više informacija posjetite web stranicu, te Instagram ili Facebook profil. U galeriji pogledajte prikazane modele.