Dizajnerica nakita Selma Štrkljević Mravak predstavlja nam novu kolekciju naziva „Playground Love“

 Dizajnerica se za ovu kolekciju inspirirala formama i bojama koje možemo pronaći na dječjim igralištima pa se tako u novim modelima naušnica, narukvica i ogrlica suptilno provlače forme preuzete iz tobogana, pikula, klackalica, penjalica, brojalica te igračaka poput šarene spirale koju smo imali svi koji smo odrastali 80-tih godina prošlog stoljeća. Misao vodilja cijele kolekcije bila je ponuditi razigrani, statement nakit koji će podići i najjednostavnije odjevne kombinacije i unijeti dozu veselja i slobode u naše svakodnevnice. 

Kako bi rekao David Lynch: “Mi mislimo da razumijemo pravila kad postanemo odrasle osobe međutim ono što usitinu iskusimo je suženje imaginacije.“ Vođena tom izjavom i izazovima koje život odraslih postavlja pred nas dizajnerica nas poziva da ne zaboravimo na dijete u sebi i pokušamo bar ponekad popustiti kočnice pa makar samo u stilskom izričaju svakog od nas. „Kreirajući ovu kolekciju željela sam prenijeti kroz nakit osjećaj dječje razigranosti, neposrednosti, iskrenosti i opuštenosti.”

Dizajnerica je u izradi koristila puno srebro 925 čistoće, 24 karatno pozlaćeni mesing, sirovi smaragd, turmalin, akvamarin, safir i brojno drugo drago i poludrago kamenje. Kolekcija obiluje novim modelima naušnica poput igle za uho ukrašene sirovim dragim i poludragim kamenjem i ukrasima za uho u vidu ear cuffova za koje nije potreban piercing. Pojedini modeli nakita obogaćeni su i tehnikom hladnog emajla tako da ćete recimo za Bow naušnice i narukvice te Marbles ogrlice moći birati između široke palete boja.

 Za izradu  pojedinih komada  nakita trebalo je mnogo vremena. Svaki je izrađen s puno strpljenja, ljubavi i truda. Pojedine naušnice moći će se kupiti komadno i kombinirati po vašoj želji. Posebnost ove kolekcije jest  baš u tome da ćete se moći poigrati s nakitom i po svojoj želji ukrasiti svoje  uši svjetlucavim kamenjem u različitim izvedbama. 

Kampanju potpisuje Anđela Vidić, mlada fotografkinja koja je svoje znanje izbrusila na Umjetničkoj Akademiji u Zagrebu i Rotterdamu. U kampanji fotografkinja je konfrontirala suprotnosti kao što su ranjivost i skrivenost naspram slobode i razigranosti tako što je kombinirala crno bijele fotografije s razigranim kompozicijama nakita. Položaj i čistoću geometrijskih oblika kolažirala je kroz interakciju s dubokom sjenom žene gdje njezino tijelo postaje kao kipareva bista odjevena siluetom mistike. „U svom radu često i bez svjesne odluke naglašavam dinamiku između vidljivog i skrivenog, kao da želim dokinuti ili zadržati prolaznost postojanja“ izjavila je fotografkinja. Pred objektivom se našla Buga Sarač dok je za kosu zaslužna Anđela Sablić iz salona Frame, a za make up Mia Persico. Lookbook cijele kolekcije pogledajte na web stranici Designer Storea Krug. 

Kolekcija je dostupna u Designer Storeu Krug u Splitu i istoimenom web shopu te uskoro na prodajnim mjestima Take me Home u Zagrebu, Prostor u Rovinju, Croatia in a Box u Rijeci i Sole Luna u Opatiji. 

Fotografija: Anđela Vidić

Model: Buga Sarač

Hair: Anđela Sablić/Salon Frame

Make up: Mia Persico

Pratite ih na njihovoj Facebook stranici ili na webu.