Ususret blagdanskom periodu, Lego je predstavio gotovo pa idealan božićni poklon – prepoznatljivu kuću Kevina McCallistera iz kultnog filma “Sam u kući” (“Home Alone”).

Danska kompanija iz godine u godine fanove diljem svijeta oduševljava svojim kreativnim kolekcijama, a ništa manje očaravajuće ne djeluje niti ovaj set, koji se sastoji od više od tri tisuće elemenata i kockica.

Čitav set se sastoji od poznatih scena iz filma, u kojima se Kevin isprva zabavljao sam kod kuće, a zatim zadavao i probleme provalnicima Harryju i Marvu. Tako figurica Kevina može kliziti niz stepenice na svojim sanjkama ili ispustiti limenku boje. Također, set dolazi s ukupno pet figurica – uz spomenute glavne aktere priče, tu su još i Kate, Kevinova majka i ‘old man’ Marley, susjed kojeg se Kevin u početku bojao.

Lego Home Alone

Kuća sadrži čitav niz detalja, od tavana s igračkama do zastrašujuće podrumske peći, a otkriveno je i kako će fanovi u njoj pronaći i potpuno novi Lego element – vrata s pokretnim vratašcima za kućne ljubimce.

“Home Alone” set dio je Lego Ideas kolekcije, što znači da je inspiriran prijedlozima ljubitelja ovih slavnih kockica, koji svoje želje i ideje dijele s kompanijom, putem službene stranice. Ideja je prvi put prijavljena 2019. godine; iza nje stoji 28-godišnji Alex Storozhuk iz Ukrajine, a s ukupno 3,955 dijelova predstavlja najveći set do sada nastao u sklopu Lego Ideas koncepta.

Set će u prodaji biti dostupan od 1. studenog, po cijeni od $249.99. U nastavku zavirite u detalje “Home Alone” seta koji će ove godine zasigurno biti među omiljenim božićnim poklonima, no kako stoji u napomeni, namijenjen je odraslima (18+).

Lego Home Alone

Lego Home Alone

Lego Home Alone

Lego Home Alone

Lego Home Alone

Fotografije: LEGO® Ideas