Nakon nekoliko faza pritajenja s povremenim pauzama, pizzeria O’Hara na Malešnici zakoračila je u novo poglavlje. Na zadovoljstvo svih nas koji vjerno pratimo njihove autentične talijanske okuse s juga zapakirane u najfiniju zagrebačku pizzu.

Službeno proglašena najboljim mjestom za izvornu napuljsku pizzu u Zagrebu, O’Hara hrabro kreće dalje – vodstvo restorana preuzeli su Martin Bajić i Domagoj Kralj koji potpisuju jelovnik. A upravo nam jelovnik donosi novitete ovog listopada, kako je objavljeno na Facebook profilu O’Hara Zagreb.

Najavljeno je čak 17 novih okusa pizze, a recept, iako poboljšan, ostaje vjeran autentičnom napuljskom okusu koji se dobiva od pšeničnog brašna (tip 0 ili 00), prirodnog napuljskog kvasca ili pivskog kvasca, soli i vode. Pizzaiolo vještina se sastoji od četiri faze pripreme tijesta i pečenja, koje podrazumijeva kružne pokrete pekara. Tijesto se mijesi rukama ili jako sporim mikserom. Poslije nekog vremena dizanja, tijesto se oblikuje rukom i ne smije biti deblje od 3 mm. Pizza se peče 60-90 sekundi na 485 °C u krušnoj peći. Kada se ispeče pizza je mekana, elastična, nježna i prhka. I baš takvu ju pamtimo i jedva čekamo isprobati nove okuse. Zapratite službene stranice O’Hara i saznajte kakve nam novosti još priprema ekipa na Malešnici.

Postoji nešto na čemu smo jako dugo radili, a isto toliko i tajili do jednog pravog trenutka, a taj trenutak je sad….

Objavljuje O'Hara ZagrebSubota, 3. listopada 2020.