Kao očigledna alegorija slobode, pad i rušenje Bastille utjelovljuju univerzalni val preporoda i energije, koji se 14. srpnja u Francuskoj slavi glazbom, plesom i vatrometom.

Odabir ovog neobičnog imena za novu francusku parfumerijsku kuću odluka je koja nije donesena proizvoljno. Bastille utjelovljuje želju za pomicanjem granica i isticanjem opravdane namjere da bude dio nasljeđa visokog parfumerstva.

Istovremeno je prirodnija, održivija, etičnija i transparentnija, ne gubeći iz vida snove i emocije koje povezujemo s mirisima. Tom kreativnom energijom, brend Bastille je pokrenuo kreiranje mirisa sutrašnjice. Njihovi mirisi plešu u ravnoteži između održivosti i poželjnosti, tradicije i budućnosti, sintetičkog i prirodnog, ženstvenog i muževnog, snage i suptilnosti, doživljaja i pamćenja…

Svaki miris Bastille kreiran je sa željom da bude slobodan i autentičan. Kuća Bastille pažljivo bira sastojke koji moraju zadovoljiti stroge kriterije etičke i prihvatljive izvornosti. Transparentnost je ključni pojam i brend ne skriva nijedan sastojak prisutan u formulama mirisa koje su pomno razvili renomirani kreatori.

Ovaj stav predstavlja pravu revoluciju u industriji mirisa u kojoj se formule tradicionalno i ljubomorno čuvaju stoljećima. Bastille je 100 % proizveden u Francuskoj – što je sigurno i obaveza brenda s tako simboličnim francuskim imenom!

Bastille je 2020. stvorila buntovna mlada Parižanka, a danas ga vode Sophie Maisant i Pascal Hyafil, dvije velike osobnosti luksuzne kozmetičke industrije, koji su uložili svoje znanje, svoju zaraznu energiju i svoju dosljednost u razvoj i rast ovog mladog francuskog brenda. Osim izazova transparentnosti i prirodnosti, Bastille unosi izrazito francusku prkosnu nonšalantnost u stoljetnu tradiciju izvrsnosti visokog parfumerstva.

Svaki miris odiše svojom slobodom. Mirisi Bastille održavaju težnje, potvrđuju stavove i krase osobnosti, kao poziv da se dogodi čarolija…

Tekst i fotografije: Promo