Postoji li netko tko kao dijete, a i sada u odrasloj dobi, nije uživao u klasiku “Home Alone”? Film koji je postao nezaobilazna tradicija svih božićnih okupljanja sada nudi svojim vjernim obožavateljima priliku da posjeduju dio te čarolije. Kuća McCallisterovih, u kojoj je Kevin ostao sam i suočio se s lopovima, sada je na prodaju za impresivnih 5,25 milijuna dolara.

Ova kultna nekretnina smještena je u Winnetki, Illinois, i prostire se na više od 9000 četvornih metara. Kuća u georgijanskom stilu, izgrađena 1921. godine, posljednji put prodana je 2012. godine za 1,585,000 dolara, prema podacima s tržišta nekretnina Zillow.

Kuća se može pohvaliti s pet spavaćih soba i šest kupaonica, pružajući dovoljno prostora za smicalice kakve su prikazane u kultnom filmu iz 1990. godine. 

“Ovo je prilika da posjedujete dio filmske povijesti”, izjavila je grupa Dawn McKenna, tim za nekretnine koji prodaje kuću, dodajući da je ovo “rijetka prilika za posjedovanje jedne od najikoničnijih filmskih rezidencija u američkoj pop kulturi”.

Prema grupi Dawn McKenna, kuća utjelovljuje klasičnu arhitekturu predgrađa Chicaga. Potpuno je renovirana i proširena 2018. godine, ali su očuvani “integritet najpoznatijih i najprepoznatljivijih prostora kuće”.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli DroneHub (@dronehubmedia)

No ovo nije prvi put da obožavatelji filma mogu zaviriti u čaroliju kuće filma “Sam u kući”. Naime, 2021. je obožavateljima pružena prilika da iznajme kuću na jednu noć za samo 25 dolara. Posjetitelji su mogli uživati u čikaškoj pizzi i Kraft Macaroni and Cheese, baš kao što je Kevin odabrao kada je ostao sam kod kuće.

Također, Lego je 2021. godine lansirao repliku kuće koja se prodavala za otprilike 250 dolara. Set od gotovo 4000 dijelova bio je “nevjerojatno detaljna rekreacija” prizemlja, prvog kata, kuhinje, podruma i potkrovlja.

Ovo nije jedina slavna kuća koja je dospjela na tržište za višemilijunske iznose. U veljači je bivša rezidencija Freddieja Mercuryja u zapadnom Londonu stavljena na prodaju za 30 milijuna funti (38 milijuna dolara). Ljubitelji horora također su imali priliku kupiti kuću iz filma “Strava u Ulici Brijestova” iz 1984. godine, kad je nekretnina u Los Angelesu bila na prodaju za 3,25 milijuna dolara 2021. godine.

 

Foto: Profimedia.hr