Najuređenije skijaške staze u Europi nalaze se baš ovdje, a otkad je prošle godine otvoren i Falkensteiner Hotel Kronplatz s pet zvjezdica, ovaj zimski raj – jasno je to svima! – više nema prave konkurencije

Kronplatz je jedno od najljepših skijališta u južnom Tirolu, s oko 119 kilometara staza i čak 300 sunčanih dana u godini, a nakon što je prošle godine u srcu čarobnih Dolomita otvoren i Falkensteiner Hotel Kronplatz s pet zvjezdica, u neposrednoj blizini skijališta, ovo je definitivno postao hot spot za skijaše, bez konkurencije! Skijanje je, naravno, u ovo doba godine glavni razlog dolaska turista na Kronplatz, ali u Falkensteiner Hotelu Kronplatz s Adults only konceptom (za goste starije od 14 godina), pobrinuli su se podjednako usrećiti sportske entuzijaste i adrenalinske ovisnike, kao i sve one koji se tijekom zimskog odmora žele opustiti i zabaviti.

Falkensteiner-kronplatz-room
Falkensteiner Hotels&Residences
Falkensteiner-kronplatz-lobby
Falkensteiner Hotels&Residences
Falkensteiner-kronplatz-hamam
Falkensteiner Hotels&Residences

Otmjen i decentan, ovaj arhitektonski izvanredan projekt potpisuje zvjezdani arhitekt Matteo Thun. Kroz inspiraciju četiri godišnja doba stvorena su četiri građevinska bloka u kojima se nalazi 97 soba i apartmana punih svjetla u alpskom modernom dizajnu. Oduševit će vas detalji – od moćnog stabla podno staklene kupole u hotelskom predvorju, savršeno uklopljenih sportskih pomagala poput lopte i utega (od prirodnih materijala) u prostranim sobama, toplih cosy materijala kojima je presvučen namještaj, drvenih ploha i kamina… uz već poznatu Falkensteinerovu gostoljubivost i vrhunsku uslugu – da, ovo je pravi zimski raj!

Falkensteiner-kronplatz-exterior
Falkensteiner Hotels&Residences
Falkensteiner-kronplatz-bar
Falkensteiner Hotels&Residences

Od prijatelja planina – planinskim prijateljima

Skijalište Kronplatz ima titulu Najbolje skijalište 2018. i pet crnih staza, a skijaško područje Plan de Corones nudi mnoštvo izazovnih spustova. No, poželite li, za vas će vaš osobni experience concierge organizirati i penjanje na zaleđenoj stijeni, hodanje na krpljama, kuglanje na ledu…

kronplatz ski center
Wisthaler.com
kronplatz ski center
Wisthaler.com

Ne propustite istražiti jedinstvene znamenitosti ovog kraja, jer gradić Bruneck (sada sav blistav i ukrašen u romantičnom božićnom duhu!) i njegova okolica imaju puno toga za ponuditi. Nezaobilazna zimska atrakcija je tradicionalni božićni sajam koji traje do 6. siječnja. Smješten na planinskom vrhu s kojeg se pruža impresivan pogled na grad, nalazi se muzej posvećen planinama i planinskim civilizacijama svijeta, Messner Mountain Museum. Predlažemo i posjet Muzeju planinske fotografije Lumen, koji na tri impresivna kata – kroz digitalne inovacije i spektakularne produkcije – donosi povijest planinske fotografije od njezinih početaka do danas. Famoznu sobu ogledala dugo ćete pamtiti!

Četiri planinska elementa za regeneraciju tijela i duha

Planina nas opušta, vraća nam energiju i ‘liječi’ nas od stresa, a to dobro znaju i u Falkensteiner Hotelu Kronplatz, gdje su – upravo na filozofiji četiri planinska elementa (stijene, izvorska voda, alpsko sunce i planinski zrak) – osmislili čitavu spa filozofiju. Naime, njihov Acquapura Mountain SPA prostire se na oko 1400 m², a skriva i pravi biser – krovni bazen odakle se pruža jedinstven pogled na Kronplatz. Nakon aktivnog dana na skijaškim stazama, nema boljeg od opuštanja na kakvom tretmanu, u finskoj sauni na otvorenom, hamamu, 25-metarskom sportskom bazenu ili, pak, u panoramskom dnevnom boravku na krovu hotela s kaminom.

Falkensteiner-kronplatz-pool1
Falkensteiner Hotels&Residences
Falkensteiner-kronplatz-sharedtable
Falkensteiner Hotels&Residences

Jedinstvenost Falkensteiner Hotela Kronplatz zaokružena je i sasvim posebnim 7Summit Slow Food konceptom, kojeg karakterizira kvaliteta, kreativnost i visoka kulinarska umjetnost. Koncept 7Summit Slow Fooda temelji se na visokokvalitetnim proizvodima s okolnih južnotirolskih farmi oplemenjenih okusima zemalja s najvišim planinama na svijetu – od Japana do Perua – koje donose vrhunski međunarodni chefovi. 

Fotografije: Falkensteiner Hotels&Residences, Wisthaler.com