U potrazi za kremom, serumom, uljem, a koje štiti, njeguje kožu i istovremeno ju maksimalno zaglađuje te puni sitne i jače bore i borice, sigurno ste na internetu naletjeli na proizvod A313. No, na žalost krema nije bila dostupna u Hrvatskoj, a i nije se lako mogla naručiti.

Čak je i slavna glumica Gwyneth Palthrow u nekoliko navrata istaknula da se opskrbljuje kremom kada posjećuje Francusku. Naime, krema je dostupna u slobodnoj prodaju u svim poslovnicama The French Pharmacy. I sada je došla u Hrvatsku! Može se kupiti, bez recepta, u ljekarnama, a i naručiti online.

Zašto je A313 toliko traženi beauty proizvod?

U procesu usporavanja starenja kože česti nailazimo na proizvode s retinolom. Retinol se smatra zlatnim standardom za proizvode protiv starenja i to s dobrim razlogom. Briše ključne znakove starenja minimizirajući bore te podižući i učvršćujući kožu. Preparati s retinolom dostupni su na tržištu bez recepta, no takvi preparati sadrže izrazito nisku koncentraciju retinola, dok znatno učinkovitiji preparati s A vitaminom mogu se dobiti isključivo na recept, jer spadaju u grupu lijekova. Takve kreme-lijekovi sadrže retinoičnu kiselinu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli The French Pharmacy (@thefrench.pharmacy)

A313 je zapravo ljekovita krema, pomada guste teksture koja sadrži 0,12% retinil palmitata, koji koža prirodno pretvara u retinoičnu kiselinu 10 do 15 minuta nakon nanošenja. Pomada A313 ima nevjerojatnu učinkovitost i to zbog iznimne sinergije dodatnih sastojaka, koji pomažu koži da što bolje, učinkovitije apsorbira retinoičnu kiselinu (vitamin A) u kožu. Krema A313, ako se koristi ispravno, prema uputama postiže mladenački izgled kože štiteći je od starenja. U prilično kratkom vremenskom roku smanjuje vidljivost sitnih linija i bora na koži. Poboljšava neujednačenu boju, posvjetljuje i prevenira hiperpigmentacije i zaglađuje površinu kože. Smanjuje prištiće odstranjujući odumrle stanice kože dajući pritom koži zdrav i gladak izgled. Sve u svemu poboljšava izgled kože.

Nemojte je mnogo i često nanositi, slijedite upute proizvođača jer su njezini aktivni sastojci snažni, doduše samim time i učinkoviti. Kada ćete je početi koristiti zagrijte proizvod veličine graška između dlanova prije nanošenja na lice, izbjegavajući osjetljivo područje oko očiju. Nanesite navečer na očišćenu i potpuno suhu kožu. Zbog fotosenzitivnosti vitamina A preporuka je koristite ovaj proizvod isključivo noću! Tijekom tretiranja retinolom koža je osjetljivija na sunce i podložna opeklinama te ju je potrebno zaštititi od sunčevog zračenja. Tijekom dana obavezno koristite kremu sa SPF zaštitnim faktorom. Slobodno pomiješajte ovaj proizvod sa svojim omiljenim noćnim serumima ili drugim tretmanima, uvrstite ju kao jedan od koraka u svoju večernju beauty rutinu. No zapamtite, nikako je nemojte kombinirati s kiselinama!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli The Skincare Edit (@theskincareedit_)

Uz aktivan sastojak derivat retinola ova kultna krema sadrži još jedan sastojak čiji je učinak vidljiv samo nekoliko minuta nakon nanošenja, a to je makrogol. Makrogol je poznat kao spoj koji djeluje putem osmoze i zapravo je riječ je o pravom magnetu za vlagu, što znači da privlači i zadržava vodu na površini kože. Rezultat tog procesa je puniji izgled kože, površinska zategnutost i nevjerojatno glatka tekstura lica.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli A313 (@a313_hr)

Krema se u Hrvatskoj može kupiti u svim bolje opremljenim ljekarnama, poput prodajnim mjestima ljekarni Vaše zdravlje, Ljekarne Lukačin i sl.

Fotografije: @thefrench.pharmacy, @theskincareedit_, @a313_hr, @kanvas_beauty