Samo nekoliko minuta od nacionalnog parka Kopaonik nalazi se prava oaza privatnosti i moderno-rustikalnog luksuza, uz predivne planinske vidike koji izgledaju spektakularno u bilo koje doba godine

S obzirom da nas je Kostovac Boutique Homes priča, koja danas uključuje dva chaleta za najam i dva apartmana, odmah osvojila – kontaktirali smo vlasnike kako bismo saznali nešto više o ovom komadiću raja koji se nalazi u našem susjedstvu.

Kostovac Boutique Homes_Kopaonik

Kostovac Boutique Homes_Kopaonik

A kako nam otkriva menadžerica Nina Kosovac, sve je krenulo od obiteljske kuće koju su roditelji njenog supruga sagradili krajem 1980-ih, a gdje su mnoge generacije voljele dolaziti zbog dobre atmosfere i neobičnog pogleda na planine Prokletije, Hajlu i Komove.

“Kada smo mi dobili dete, krenuli smo da renoviramo kuću u skladu s novim potrebama i vremenom. Kuća je ostala u originalnom gabaritu, samo smo je otvorili i osavremenili.”

Kostovac Boutique Homes_Kopaonik

Budući da su postupno sve više vremena provodili u kući, pogotovo nakon što su prije nekoliko godina odlučili napustiti svoje dinamične korporativne poslove, rodila se ideja za Kostovac Boutique Homes.

“U narednom periodu smo dodali kuću #2, ali i šumu oko nas, kako bi osigurali da u moru gradnje poslednjih godina na Kopaoniku, i dalje ostanemo u prirodi”, objašnjava Nina.

Kostovac Boutique Homes_Kopaonik

Uređenje u znaku mirisa kontinenta i Mediterana – na 1.450 m nadmorske visine

S obzirom na broj i veličinu smještajnih jedinica, Nina nam otkriva da je proces uređenja bio izazovan, ali istovremeno i jako zabavan.

“Na uređenje gledamo kao na proces koji traje. Često menjamo, trudimo se da gosti i kada ponovo dođu u isti objekat imaju malo drugačije iskustvo.”
A zahvaljujući svojim putovanjima i životu u inozemstvu, ideja im nije nedostajalo – pri čemu je u fokusu svakako bilo iskoristiti planinski pejsaž i poseban pogled s Kostovac brega na jug.

Kostovac Boutique Homes_Kopaonik

No kako ističe, položaj kuća je takav da im nije potrebno mnogo u smislu uređenja – “Okrenute su ka jugu, imaju mnogo sunca tokom čitave godine, pogled za pamćenje, a miris kontinenta i Mediterana se mešaju na 1.450 m nadmorske visine.”
Naime, prilikom boravka na terasi, možete uživati u aromama majčine dušice i maline iz njihovog vrta, kao i u mirisima crnogorične šume – što predstavlja vrlo bitan aspekt cjelokupnog iskustva boravka u Kostovac Boutique Homes.

Kostovac Boutique Homes_Kopaonik

Kostovac Boutique Homes_Kopaonik

Kostovac Boutique Homes_Kopaonik

Za arhitekturu i dizajn interijera koji daje posebnu cozy atmosferu zahvaljujući kombinaciji modernog i rustikalnog dizajna najzaslužniji je njihov prijatelj Nikola Davidovac iz studija Castanea koji je osmislio i realizirao projekt uređenja – uključujući i ručnu izradu namještaja kojeg je kreirao isključivo za ove objekte.

Kombinacija prirodnih materijala kao što su drvo i kamen te metala i stakla, boje usklađene s prirodnim tonovima kako bi se dobio minimalistički izgled te veliki prozori koji vizualno povećavaju prostor – rezultiraju time da priroda postaje sastavni dio interijera u svakom smislu.

Kostovac Boutique Homes_Kopaonik

Kostovac Boutique Homes_Kopaonik

Idila za outdoor entuzijaste

Osim što su opremljene modernim aparatima koji jamče udoban boravak pri kojem vam apsolutno neće ništa nedostajati, Kostovac Boutique Homes nudi brojne dodatne sadržaje – od privatnog parkinga, saune, vrta, terase, roštilja ili spremišta za skije, budući da je ova mala oaza luksuza udaljena samo 5 km od skijaškog centra Kopaonik. 

Kostovac Boutique Homes_Kopaonik

No kako napominje Nina, iako većina gostiju dolazi radi sportskih aktivnosti, sve više ima onih koji žele samo pobjeći iz grada i uživati nekoliko dana u sporijem i zdravijem životu u prirodi. 

A sudeći po recenzijama, svi dosadašnji gosti su više nego oduševljeni, i upravo zato je potrebno znatno ranije rezervirati svoj boravak.

Kostovac Boutique Homes_Kopaonik

“Rezervacije za zimu ili leto dobro je napraviti par meseci unapred, dok su proleće i jesen i dalje neotkriveni, a idealni za one koji hoće mir, privatnost ili mogu sebi da priušte rad na daljinu”, kaže Nina.

Kostovac Boutique Homes_Kopaonik

Kostovac Boutique Homes_Kopaonik

Kostovac Boutique Homes_Kopaonik

Uskoro i chalet #3

Kad smo je pitali planiraju li možda daljnje širenje Kostovac Boutique Homes brenda, Nina nam je otkrila da ove godine otvaraju i treći objekt koji će biti chalet kapaciteta za dvije obitelji, za razliku od prethodne dvije kuće koje mogu primiti maksimalno pet gostiju, a za koju se nadaju da će biti “na jednom sasvim novom nivou”.

Osim sauna, koji su dostupne u pojedinim smještajnim jedinicama, zasad ne planiraju ulagati u druge spa sadržaje, već idu “u pravcu drugačijeg wellness sadržaja – mir, šuma i kvalitetni lokalni proizvodi.”

Kostovac Boutique Homes_Kopaonik

A ukoliko se nakon ovih fotografija već niste poželjeli teleportirati u Kostovac Boutique Homes, bilo na terasu ili priljubljeni uz staklenu stijenku u dnevnom boravku s čašom vina, svakako posjetite njihovu web stranicu www.kostovac.com ili ih pratite putem Facebooka i Instagrama

Mi pritom možemo samo zaključiti da obavezno moramo dodati i Kopaonik na našu travel listu za ovu godinu. 

Kostovac Boutique Homes_Kopaonik

Foto: Kostovac Boutique Homes