Šezdeset četvornih metara puke oaze mira. Upravo ta misao pada na pamet kada ugledate ovu prekrasnu kamenu vikendicu izgledom podsjeća na one poznate kolibice iz Toskane. No, na našu sreću, ovaj raj nalazi se puno bliže.

Moderno obnovljena starinska kućica od kamena naziva “Kostela” nalazi se u susjednoj nam Bosni i Hercegovini, u ruralnom dijelu, a okružena je velikim plantažama eteričnog bilja koji garantiraju miran odmor.

Prostrana terasa i lijepo uređena okućnica kao stvoreni su za cjelodnevno druženje s najmilijima – od jutarnje kave, do ispijanja koktela uz zalazak sunca.

Kuća ima veliki dnevni boravak s kuhinjom, kupaonicu i spavaću sobu te je idealna za odmor s partnerom, prijateljima ili obitelji, jer može ugostiti do šest osoba.

Nemoguće je ne zamijetiti interijer same vikendice, koji, u najmanju ruku poziva na odmor i opuštanje. S obzirom da se Kostela nalazi u ruralnom dijelu, interijer prati cijeli taj domaći, ugodni feeling uz dodatak modernog namještaja, koji se sjajno upotpunio s kamenim zidovima i drvenim konstrukcijama koje daju posebnu toplinu prostoru. Vrijedi spomenuti da je osigurano i parkiralište, pa nemate brige gdje ostaviti automobil.

Ono što nas posebno veseli je da su dopušteni kućni ljubimci, no, potrebno je najaviti njihov dolazak domaćinima vikendice. A, ako i ne povedete svoje miljenike na četiri noge, nemojte se iznenaditi ako vas na posjedu posjete domaće životinje koje obitavaju ovdje.

 

Da se radi o hot spotu koji ne smijemo propustiti potvrđuju i reakcije te ocjene prijašnjih posjetitelja, koje su i više nego pozitivne, a smještaj na Airbnbu ima visoku ocjenu od čak 4,96. Bez greške su ocijenjeni oni, najvažniji elementi, poput čistoće, gostoprimstva i vrijednosti smještaja, dok je lokacija dobila malo nižu ocjenu, što je i očekivano, s obzirom da se radi o izoliranom mjestu. No, ako se nas pita, ta udaljenost od ostatka sadržaja čini se kao pun pogodak za bijeg iz svakodnevne buke i gužve

Iako bi za ovakav raj pretpostavili da stoji cijelo bogatstvo, ugodno nas je iznenadila cijena samog smještaja. Noćenje u svibnju varira između 86 i 95 eura za cijelu kuću, dok je u lipnju cijena nešto viša, no i dalje vrlo prihvatljiva. No, potencijal ovog prostora, prepoznali su, očito mnogi, stoga je teško uhvatiti slobodne termine za duži odmor, pa to vrijedi imati na umu i što prije rezervirati ovu oazu.

Kamena kuća Kostela nalazi se u Poplati, a više fotografija i informacija o ovom raju možete vidjeti na njihovom Instagram profilu.

Foto: Kostela Stone House