Nicholas Hunt/Getty Images for The Business of Fashion

Žena prepoznatljivog i osebujnog stila te naša današnja modna inspiracija je Carine Roitfeld. Ova Francuskinja godinama je radila kao modna urednica te ako itko zna koji su to must-have komadi koje svaka žena mora imati u ormaru, onda je to svakako ona. Osim što ima preko 10 godina staža u modnom svijetu kao jedna od najutjecajnijih žena koja ‘stvara’ modu, Carine je i bivši model te joj te titule itekako daju na važnosti i autoritetu.

Tijekom svjetskih modnih tjedana, street style fotografi doslovno se naguravaju kako bi uhvatili najbolji kadar njenog outfita, koji se gotovo uvijek bazira na ženstvenoj pencil suknji koja laska ženskom tijelu, vrtoglavo visokih štikli te elegantnoj košulji.

Također je poznata kao velika ljubiteljica grunge stila, tako da se često voli poigrati interesantnim statement komadima koje izvrsno kombinira s klasičnim i tako postiže elegantan ali jedinstven modni stil.

Zagovornica je razbarušene i raspuštene kose, rijetko nosi nakit, a jedan od najdražih modnih dodataka su joj crne sunčane naočale.

Ova stilska ikona poznata je po neopterećenom stilu s dozom seksepila, a mi vam u nastavku donosimo odjevne predmete u kojima ćete izgledati baš poput vašeg modnog uzora.

Zara, 199 kn
Stradivarius, 69,90 kn
Pull&Bear, 99,90 kn
Mini, 1.193,45 kn
Liu Jo, 1.490 kn
Balmain, 1590 eura, Sportina
Balmain, 1.290 kn