Uz jedan pogled na njihovu divnu terasu i zamamna jela, poželjeti ćete se odmah teleportirati u Mirlović Zagoru

Negdje na pola puta između Šibenika i Drniša, nalazi se konoba Campanelo zbog koje se definitivno isplati izaći s autoputa i napraviti detour – a pritom naziv ulice, Sučići 6, imenom odmah asocira na glavnog chefa Matu Sučića.

Ovaj mladi i talentirani chef odrastao je upravo u ovome kraju te je otvaranjem restorana htio povezati svoje profesionalno zanimanje s obiteljskim OPG-om koji se bavi uzgojem povrća i i proizvodnjom domaćih proizvoda.
No osim na stoljetnoj obiteljskoj tradiciji, restoran se nastavlja i na gastro priču stare konobe koja je prije bila smještena u ovom prostoru, a svojim nazivom ujedno daje
hommage obližnjoj utvrdi Campanel. 

Konoba Campanelo_terasa

Konoba Campanelo_terasa

Fuzija tradicionalnog i modernog

Gastro filozofija restorana promovira bogatstvo okusa uz raznolikost svakodnevnih jela dalmatinskog seljaka, pri čemu se spajaju moderna i tradicionalna kuhinja. “Svojim gostima želim ponuditi ono autohtono i domaće, svježe ubrano iz vrta tog jutra, ali prezentirano na potpuno moderan način.”

Konoba Campanelo_hrana

Konoba Campanelo_hrana

Stoga, za sve one koji prvi puta posjećuju konobu Campanelo, uz tipična dalmatinska jela kao što su “peka”, meso sa ražnja i riba s gradele, chef Sučić posebno izdvaja njihovo autorsko jelo – domaće raviole punjene sa janjetinom servirane u umaku od seljačkog sira, uljem mlade kapulice, kremom od cikle i janjećim jusom.
A kako ne bismo stali samo na tome, za ovaj “nemojte-čitati-na-tašte-tekst”, dodat ćemo i juhu od škampa s mousseom od dimljene orade ili dekonstrukciju hobotnice ispod peke s jusom od hobotnice, njokima od batata i koprive i pepelom od luka, koju bismo rado uparili s čašom pošipa vinarije Testament koji se nalazi na njihovoj vinskoj karti. 

Konoba Campanelo_spiza

A osim što ćete prilikom dolaska u Campanelo “osjetiti miris konobe i vina, pancete i dimljene pečenice” te dobiti aperitiv da još lakše utonete u ovaj čarobni ambijent, chef i njegova obitelj nastoje gostima pružiti posebni doživljaj tako da ih “uvedu” u svako jelo i ispričaju sve što ih zanima o njihovoj pripremi.

Gostovanja poznatih chefova & eventi

Iako u svojoj ponudi imaju Campanelu menu u četiri slijeda (435 kn) i degustacijski jelovnik u tri slijeda (262 kn), ova konoba također organizira i prigodne gastro večeri te gostovanja poznatih chefova pa je tako otvaranje ljetne terase obilježilo gostovanje chefa Melkiora Bašića.

Konoba campanelo_gostovanje chefova

Pritom nam chef Sučić otkriva – “Ostatak ljeta provest ćemo u radu da se posvetimo gostima i donesemo im našu priču na tanjur, a za jesen pripremamo nova gostovanja i zanimljive projekte.” 

Konoba Campanelo_terasa

Konoba Campanelo_interijer

Vrijedi svakako napomenuti da je njihova atraktivna terasa otvorena za proslave kao što su krštenja, pričesti godišnjice i vjenčanja, ali i evente i poslovne večere. A sudeći po dosadašnjem interesu, mnogi su već prepoznali ovu “gastro priču kao savršeno mjesto za svoj posebni dan.”

Više informacija o konobi te budućim događanjima, kao i kompletni menu te vinsku kartu, pronađite na web stranici konobe Campanelo, ali i na njihovom Facebook ili Instagram profilu. 

Vidimo se na terasi!

 

Foto: Konoba Campanelo (foto: Nino Stojić)