U kalendar je upisano sve više koncerata, a ovi su odlični za prizivanje toplih sunčanih dana

Glazba nam je većini kulisa tijekom cijeloga dana, a puno je vremena prošlo otkako nismo mogli uživati u njoj i live svirkama. Popisali smo nekoliko odličnih koncerata koje jedva čekamo, a koje možete uloviti ovoga tjedna. Karata još ima, no nemojte čekati baš zadnji tren – mi smo se opekli već par puta.

IAMDDB, srijeda, 23.3., Tvornica kulture, Zagreb

Jedno od najpoznatijih imena novije UK scene ovog proljeća donosi zadnji europski dio Revenge turneje i u Hrvatsku. Britanska reperica i pjevačica IAMDDB, pravim imenom Diana De Brito, dolazi u zagrebačku Tvornicu kulture, gdje će nesumnjivo oduševiti kombiniranjem bezvremenskoga jazza i soula utjecajem Nata King Colea i Erykah Badu, pomiješan s modernim trapom i R’n’B-om.

A Place To Bury Strangers, četvrtak, 24.3., Močvara, Zagreb

A Place To Bury Strangers

Američki noise rock trio A Place To Bury Strangers, često nazivan najglasnijim bendom New Yorka poznat je po svojim nastupima uživo. Ako volite shoegaze, space i psihodelični rock, nemojte zaobići ovu poslasticu, u novom poglavlju rada benda i novim albumom na polici.

Rundek i Ekipa, petak, 25.3., Kazališno-koncertna dvorana Ivana Brlić-Mažuranić, Slavonski Brod

Veliki Darko Rundek i njegova Ekipa sastavljena od vrhunskih glazbenika dolaze u srce Slavonije. U slavonskobrodskoj dvorani naš legendarni glazbenik u punom sastavu podsjetit će na svoj prebogati katalog pjesama.

U Ekipi je Rundek okupio mlade i već dobro provjerene sviračke snage Anu Kovačić, Silvija Bočića, Miru Manojlovića, Roka Crnića i Igora Pavlicu. Uz nove pjesme s njihovog Porinom nagrađenog uratka “Brisani prostor”, svirat će i legendarne klasike na na potezu od Haustora do Cargo Tria.

Pips Chips & Videoclips, subota, 26.3., Pogon kulture, Rijeka

 

Pipsi, ljubimci Riječana i Riječanki, česti su gosti ovog kišnog grada, pa će tako na samostalni koncert donijeti dugačak set najvećih hitova iz kompletne karijere. Bend je to koji je odgojio generacije fanova, a bit će ovo još jedna prilika za vidjeti zašto su i među koncertno najtraženijim glazbenicima.

LADO Electro, subota, 26.3., Tvornica kulture, Zagreb

LADO Electro

Ovome se jako veselimo! Projekt LADO Electro dva desetljeća spaja tradicijske glazbene izričaje s elektroničkom glazbom. Pokrenuli su ga 2002. godine Ansambl LADO i dvojac HR Electro – Hrvoje Crnić Boxer i Boris Harfman.

Album prvijenac objavljen je godinu dana kasnije i odmah se našao u vrhu najboljih hrvatskih albuma objavljenih te godine, ali i na listama najboljih albuma objavljenih u Hrvatskoj u prvih 25 godina hrvatske samostalnosti.

Publika koncerte uživo redovito ocjenjuje kao vrhunski doživljaj i osvježenje na glazbenoj sceni, a Ladarice svojom pojavom i vokalnim mogućnostima kao i inače oduševljavaju publiku pokazujući svu moć i ljepotu hrvatskog folklora.

The Strange, četvrtak, 31.3., Vintage Industrial Bar, Zagreb

The Strange

Stiže jedan od najuvjerljivijih domaćih izvoznih rock prozvoda – The Strange, predvođeni Chrisom Eckmanom, frontmanom američkog benda The Walkabouts. Uz nove pjesme s prošlogodišnjeg EP-a “Not Now Not Ever“, podsjetit će vas na svoj opus koji je započeo debitantskim izdanjem “Nights of Forgotten Films” 2004. godine.

Savršeni spoj instrumentalne surf glazbu s mračnijim vokalom te postao prekrasan Americana uradak koji se može usporediti s ključnim djelima Calexica ili Lambchopa. The Strange su postigli kultni status među indie rock populacijom širom svijeta te pridobili kritičare u renomiranim glazbenim časopisima poput Rolling Stonea, Mojo, Uncut, Pitchfork.com, Uncut, allmusic.com.

Iza njih su još dva uratka EP “Comin‘ Undone” te studijski album “Echo Chamber” iz 2018. s kojim su iste godine oborili gotovo sve ljestvice najboljih albuma i oduševili kritiku. Ujedno su nominirani i za najbolji Europski album 2018. godine koju dodjeljuje IMPALA, najveća europska udruga nezavisnih izdavača, a s istim albumom osvojili su i prestižno priznanje za dizajnersko oblikovanje.