Sjajan, intiman koncert Josipe Lisac u sinoćnjem zagrebačkom Saxu odlična je uvertira u sljedeće nastupe

Josipa Lisac sinoć je u klubu Sax održala jedan od najneobičnijih nastupa u posljednjih nekoliko desetljeća karijere. Naime, zagrebački susreti s njezinom publikom obično su se odvijali u Lisinskom, na Šalati ili u Domu sportova, ali jučer je naša najveća glazbena umjetnica nastupila u intimnoj atmosferi ispred manje od 200 ljudi i zaokružila proslavu 25 godina rada kluba.

Očekivano, koncert u Saxu bio je rasprodan za 12 minuta, a Josipa je u njega donijela set listu ispunjenu apsolutnih klasicima. Nastup koji je trajao čak 2 sata i 20 minuta počeo je s “Boginjom”, nastavio se posljednjim singlom “A gdje si ti”, nakon kojeg su slijedili “O jednoj mladosti”, “Sreća”, “1000 razloga”, “Vjerujem ti sve”, “Ne prepoznajem ga” i “Gdje Dunav ljubi nebo”. Točno na sredini koncerta, svojih nekoliko minuta na pozornici Saxa dobila je i poznata glumica Natalija Đorđević, koja je izvela ulomak iz predstave “Tko je ovdje lud”. U drugom dijelu koncerta Josipa je nanizala “Make Up”, “Hir, hir, hir”, “Danas sam luda”, “Magla”, dok su za bis bile rezervirane “Ležaj od suza” i, već tradicionalno, “Ispočetka”.

Na ovaj zagrebački nastup nadovezuje se popis trenutačno potvrđenih Josipinih koncerata u 2024. godini. Sarajevo će je vidjeti na nastupu 11. svibnja, a Zabok 26. istog mjeseca. U Velenju je 1. lipnja, u Opatiji 26. lipnja, dok za ljeto zasad ima potvrđene Trogir (12. srpnja) i Beograd (14. kolovoza). Krajem godine će održati dva koncerta u Sloveniji – Trbovlje je na rasporedu 8. studenoga, a Ljubljana 29. studenoga. No datumi se još uvijek popunjavaju, stoga postoji šansa da ćete ovu glazbenu ikonu moći uloviti još negdje.

 

Foto: Katarina Vukoja