(George Clooney i Amal Clooney, Heavenly Bodies: Fashion & The Catholic Imagination Costume Institute Gala, The Metropolitan Museum of Art 2018, /Getty Images)

Još nas nešto manje od mjesec dana dijeli od najglamuroznijeg događaja u New Yorku, prestižne manifestacije Met Gala koja se već tradicionalno održava u Metropolitanskom muzeju umjetnosti. Na ovogodišnjem balu, koji se održava 6. svibnja, pojavit će se 183 odabrane osobe, a među njima se najviše ističu glumci s A- liste koji zauzimaju čak 48% uzvanika.
Anna Wintour, koja je supredsjednica ove godine sa Serenom Williams, Lady Gagom, Harryjem Stylesom te kreativnim direktorom Guccija, Alessandrom Micheleom podijelila je popis na dizajnere, filantrope, sportaše te zvijezde s A- liste koje su prisutne u najvećem broju.

Tako su se na popisu našli Bradley Cooper, Blake Lively i Ryan Reynolds, Chadwick Boseman, Lupita Nyong’o te novopečeni zaručnici Jennifer Lopez i Alex Rodriguez.

( Anna Wintour, Met Gala 2018/Getty Images)

”Iako odbor Met Gale ne utječe na popis posjetitelja, istina je da u posljednje vrijeme snažnija prisutnost holivudskih imena. Poznato je da velika imena skreću pozornost ne samo na svečanost, nego i na muzej te izložbu kao takvu. Nikad ne smijemo izgubiti iz vida činjenicu da je Met Gala zamišljena kako bi prikupila financijska sredstva za Institut kostima, kako bi on mogao zadržati svoje kulturno nasljeđe i mjesto u New Yorku i šire”-rekla je Anna Wintour, supredsjednica gala večeri.
Ulaznice za ovogodišnju Met Galu prodaju po cijeni od 35.000 dolara, a cijena stolova se kreće od 200.000 do 300.000 dolara.