“Koja si ti planeta? Koji si ti planet?” je nova plesna predstava umjetnice Nikoline Komljenović, a koja će svoju premijeru imati 16. lipnja u HNK Varaždin na Kliker festivalu!

“Koja si ti planeta? Koji si ti planet?” je participativna plesna instalacija s elementima suvremenog cirkusa, s vrlo snažnom audio-vizualnom atmosferom koja koristi somatski pokret, improvizaciju, ambijentalni zvuk i imerzivnu scenografiju kojom putuju glumice i gledatelji. Ideja proizlazi iz iskustva dodira koji nas dovodi do ekstrema – razumijevanja, osjećaja i potreba – u kontekstu današnjeg postpandemije. Umjetnici istražuju kako se ideje i stanja prenose dahom i dodirom, kao glavnim pokretačima ljudskog tijela u interakciji s okolinom i međusobno. Igrajući se vlastitom osjetilnom maštom i pokretom, oblikuju prostorne krajolike i uključuju kreativnost svakog gledatelja. U ovoj predstavi svi su pozvani da se pridruže izvedbi, igri i istraživanju!

Uz Nikolinu Komljenović, koreografiju potpisuje Irma Unušić, scenografiju likovna umjetnica Ivana Pipal, kostimografiju i scensku produkciju Selena Gazda, dizajn zvuka Nenad Kovačić i dizajn svjetla Dina Marijanović. Ulaznice za predstavu možete rezervirati i kupiti ovdje, dok ostatak programa festivala možete saznati ovdje.

Fotografije: Tomislav Turković, Ivana Pipal