Međunarodna filmska platforma KineDok koja alternativnim načinima distribuira europske dokumentarce i okuplja oko 180 netradicionalnih prikazivačkih mjesta u šest europskih zemalja, ima novosti u ime hrvatske podružnice.

Nakon brojnih ljetnih projekcija na različitim netradicionalnim filmskim lokacijama diljem Hrvatske, dokumentarni filmovi iz KineDok kataloga praćeni razgovorima s autorima bit će dostupni i online počevši od listopada. Filmove možete pogledati iz svih država članica KineDoka – Hrvatske, Češke, Mađarske, Slovačke, Gruzije, Rumunjske i Poljske. Od listopada 2022. do ožujka 2023. odabrani dokumentarni filmovi iz ovogodišnje selekcije bit će dostupni za online gledanje jednom mjesečno, popraćeni razgovorom na Facebook stranici KineDok Hrvatska, obično ponedjeljkom navečer. Očekuje nas ukupno šest online projekcija s razgovorima. Filmovi će biti dostupni besplatno, s prijevodom, iz bilo koje KineDok partnerske zemlje (Češka, Slovačka, Rumunjska, Hrvatska, Mađarska, Gruzija i Poljska).

Ako ste raspoloženi za dobar dokumentarac onda nemojte propustiti listopadsku projekciju filma Mornar, Biografski je to portret osamdesetogodišnjeg legendarnog pomorca Paula Erlinga Johnsona koji na kraju života traži odgovor na pitanje gdje je granica između sebičnosti i slobode. Na svojoj maloj brodici kraj otoka u južnim Karibima razmišlja o svojim životnim izborima i ispire svoju usamljenost pivom i litrom votke dnevno. Za sve ostale projekcije i detaljan rasporedite kliknite ovdje.

Foto: KineDok Hrvatska