Tajlandska medicinska masaža oduvijek se izvodila na podu ili madracu kako bi otpor tijela pri masiranju i pritisku bio konstantan, a novouređeni Khao Sun salon idealno je odredište za ovaj vrhunski tradicionalni tretman

Iako smo svjesni da postoji mnoštvo vrsta masaža, ljubitelji ovog tipa opuštanja i rekuperacije često se pitaju po čemu se točno razlikuje tajlandska masaža u odnosu na one klasične. Kako nam objašnjavaju iz Khao Sun salona, tradicionalna tajlandska masaža bazira se na 10 najvažnijih energetskih linija Sen Sib, odnosno 72.000 kanala kojima teče životna energija zvana Lom Pran.

“Smatra se da se ti kanali nalaze “2 prsta” ispod površine kože, te se tajlandska masaža oslanja na utjecaj pritiska na te kanale odnosno na nodule životne energije u kojima se skuplja Lom Pran prije daljnjeg otjecanja kanalima diljem cijelog tijela.”

Khao Sun

Posljednjih godina sve su popularnije kombinacije ove masaže s toplim oblozima i esencijalnim uljima koji služe za dublju relaksaciju i bolji učinak masaže, a koje se, kako nam kažu iz Khao Sun salona, izvode na goloj koži. “Terapeut upotrebljava prste, šake, korijen dlana, laktove, nadlaktice, koljena i stopala za postizanje savršene količine pritiska na određeno mjesto. Koriste se sve 4 glavne pozicije tijela: na leđima, bočni položaj, na trbuhu i sjedeći položaj. Masaža počinje od stopala i kreće se prema glavi, a tijekom cijelog tretmana terapeut mora biti duboko koncentriran i opušten.”

Djelovanje tajlandske masaže

Tajlandska masaža potiče cirkulaciju limfe i krvi te smanjuju edeme uzrokovane sporim tokom limfe. “Ona ubrzava uklanjanje viška vode pohranjene u površinskim masnim tkivima iz organizma, što izvrsno pomaže u borbi protiv celulita i viška kilograma. Nježni masažni pokreti, posebno u području trbuha i slabina, potiču aktivnost živčanog i probavnog sustava, a učinak na skeleto-muskularni sustav je opuštajući za tetive i mišiće, razgibavaju se zglobovi, te povećava fleksibilnost cijelog tijela.”

Kombinacija tradicionalne tajlandske masaže s esencijalnim uljima

Masaža u kombinaciji s esencijalnim uljima djeluje terapeutski na cijeli naš organizam – smiruje i opušta tijelo te ‘miluje’ dušu. “Ovakva masaža ublažava i razne tegobe te upale mišića koje su posljedica povećanog tjelesnog napora, te ujedno balansira rad i funkcioniranje cijeloga tijela. Učinak tajlandske medicinske masaže nadopunjuje se svojstvima esencijalnih ulja i ekstraktima tajlandskog ljekovitog bilja, voća i cvijeća kako bi njegovali kožu, pa ona postaje elastičnija i mekša. Uljne varijacije tradicionalne masaže se mogu u potpunosti prilagoditi svim tegobama osobe te ovisno o potrebama biti i vrlo nježne i medicinske te jake i oživljavajuće sa jačim tempom.”

Khao Sun Zagreb

Khao Sun saloni tradicionalne tajlandske masaže

Khao Sun saloni tradicionalne medicinske masaže bave se već jako dugi niz godina pružanjem vrhunske usluge našim klijentima. Naglasak uvijek stoji na kvaliteti i detaljnom pristupu naših iskusnih terapeutkinja s Tajlanda, te smo radi toga u mogučnosti pružati sve širu paletu usluga našim klijentima na području Republike Hrvatske.

Uz tradicionalne “suhe” i masaže upotpunjene esencijalnim uljima, Khao Sun saloni nude još i fantastične masaže toplim biljnim oblozima koji u kombinaciji s toplim uljima revitaliziraju tijelo i odagnavaju hladnoću zimskih dana, te je izvrsna prva pomoć za sve koji pate od artritisa, kalcifikacija te ograničenog obujma kretanja ekstremiteta i vrata.

“Kao dio proširenog asortimana želimo se pohvaliti i izvrsnim programom masaža za trudnice i rodilje posebno napravljenim kako bi olakšali pokretljivost i oticanje u ekstremitetima, te nakupljanje vode u tkivu tokom i nakon trudnoće”, kažu iz Khao Sun salona.

Khao Sun Zagreb

“Ističemo i naš popularni “pred-ljetni” program u kojem nudimo razne masaže upotpunjene nježnim peelingom, te naše anticelulitne masaže koje možete isprobati u jednom tretmanu ili se odlučiti za naše pakete od 7 ili 10 tretmana, sa ili bez peelinga.”

Za ljubitelje sporta i one koji to tek žele postati nudimo antistress masaže mišića s umirujućim eukaliptusom, popularnu havajsku Lomi-Lomi masažu jakog intenziteta i tretmane refleksologije dlanova i stopala, sve upotpunjeno dodatnim istezanjem.

Uz sve to, nude i poseban program za one željne opuštanja, pa se tako možete razmaziti našim uljnim masažama, masažama lica i glave s posebnim fokusom na relaksaciji mikrospazama mišića lica kako bi se sve vaše borice i linije jednostavno otopile tokom naših tretmana. “U našem asortimanu možete odabrati između raznih vrsta peelinga, esencijalnih ulja ili ulja u kombinaciji s eteričnim uljima, posebna esencijalna ulja za dojilje i trudnice te ulja bez mirisa za osjetljive nosove. Svaki aspekt masaže se uvijek nastoji prilagoditi klijentu.”

Khao Sun salon Zagreb

“U našem novouređenom salonu na adresi Malešnica 14 na zapadnom dijelu grada čeka Vas posebno iznenađenje. Uz sve spomenute tretmane koje nudimo, naš salon u Zagrebu se može pohvaliti svojom vlastitom malom VIP Oazom. Posebnim prostorom namjenjenim za potpuni doživljaj tajlanda i kompletno opuštanje Vašeg tijela i uma. Naša VIP Oaza je namijenjena parovima, ali i prijateljicama, mamama sa kćerima, sestrama i svima koji taj poseban doživljaj žele podijeliti s nekim posebnim! Naši VIP tretmani su u trajanju od 3 ili 4 sata, tokom kojih ćemo Vas razmaziti masažom, zatim Vam pripremiti ljekovitu kupku s mineralnim solima i biljnim ekstraktima, ponuditi Vam voćni kup, otvoriti Vam bocu finog pjenušca, te Vas nagnati da na tih čarobnih par sati zaboravite na svakodnevnicu i stres. Naši dekadentni VIP tretmani su savršen način da proslavite značajne trenutke, datume i dane koji su Vam od posebnog značaja. Veselimo se vašem dolasku! Kapunka!”

Svu ponudu tretmana Khao Sun salona u Zagrebu možete vidjeti na njihovoj službenoj web- stranici, pozivom na telefon 01/4667678 ili dolaskom u naš salon na adresi Malešnica 14.