Uz jesen neminovno dolazi svježi i vlažni zrak koji je neprijatelj kako koži tako i kosi. Kišno, vlažno i hladno jesensko vrijeme može biti ne samo neprijatelj frizuri nego i samom stanju kose

Vlaga iz zraka nikako ne čini dobro kosi koja je suha i „frizzy“ jer takav tip kose nema kontrolu pri upijanju vlage iz atmosfere te kosa postaje neposlušna. Suha i naelektrizirana kosa bez sjaja nije dobrodošla!

Leave-in proizvodi za kosu izvrsna su podloga

Leave- in proizvodi, koji u doslovnom prijevodu znače ostaviti, odnosno “ne ispirati”, štite kosu od vanjskih utjecaja, a osim toga olakšavaju stiliziranje kose i upravo zato što se ne ispiru mogu pomoći u instant regeneraciji kose. Leave- in proizvodi ujedno su i dobra podloga za druge proizvode koji kosi pružaju potrebnu vlagu jer neki proizvodi za nadodavanje teksture ili jačeg učvršćenja mogu dodatno potaknuti kosu koja je podložna isušivanju.

Keune-Style-Fix-No57-Soft-Set-Spray-

Proizvod Keune Care Keratin Smooth 2-Phase Spray je anti frizzy sprej. Keratin popravlja i štiti strukturu kose, Quat Complex štiti vlas od pucanja, niska razina Ph umiruje kutikulu, regulira ravnotežu vlažnosti, jača kosu kosa je podatna i nema frizzy efekta. Za dodatnu hidrataciju koristan je Keune Care Vital Nutrition spray koji štiti kosu prije i nakon procesa bojanja ili minivala .Vitamin B5 penetrira duboko u kosu i održava prirodni balans vlage u kosi, a Quat Complex pomaže kod rasčešljavanja.

Keune-Derma-2020-Social-1440x1080px-Models-4-online

Osušite kosu barem malo i na zraku

Ako ste skloni kosu sušiti fenom, pustite barem da se kosa djelomično osuši na zraku jer će i vrući zrak fena pogotovo ako često perete i sušite kosu fenom dodatno isušivati kosu. Za prevenciju koristite proizvode sa zaštitom od topline, kao npr. Keune Style Instant Blowout. Riječ je o spreju za zaštitu topline koji će ubrzati postupak sušenja kose, daje joj lagani volumen i sjaj. Sprej pruža zaštitu od topline do 230ºC te sadrži UV-filter.

Keune-Style-Heat-Protect-No37-Instant-Blowout

Tajna ravne, ne-frizzy kose je i u redovitom nanošenju regeneratora za kosu. Ako se bojite da će regenerator previše otežati kosu i smanjiti njezin volumen, nanesite ga samo od polovice kose do vrhova. Keune Care Absolut Volumen izvrstan je ako se bojite da ćete izgubiti volumen-protein pšenice i provitamin B5 jačaju strukturu kose i daju kosi volumen.

Spriječite ispadanje kose!

Jesen je karakteristična i po jačem ispadanju kose. Ono može biti povezano s nedostatkom vlage, a to stanje dodatno pogoršavaju vremenske prilike, hladnoća, suhi zrak, zatvoreni prostori i nošenje kape. Dolazi i do gubitka sjaja kose pa bi bilo preporučljivo posegnuti za serumom bogatim uljima.

Keune Care Satin Oil Treatment

Serumi na kosi rade zaštitni film oko vlasi te mogu spriječiti prodiranje vlage u kosi , a ujedno zadržavaju sjaj na kosi do sljedećeg pranja. Preporuka: Keune Care Satin Oil treatment.

Keune-Style-Fix-No57-Soft-Set-Spray-

Svi misle da je lak za kosu samo za učvršćenje frizure te ga dosta ljudi izbjegava ali on može biti prava pomoć kod nekontroliranog kovrčanja, napuhavanja kose uslijed tmurnih hladnih i kišnih dana. Stvara zaštiti sloj te zatvara kutikulu kose pa ona onda nije podložna upijanju vlage iz atmosfere. Preporuka: Keune Style Soft Set spray – lagani lak s laganim, fleksibilnim učvršćenjem.

Keune-Derma-2020-Social-1440x1080px-Models-23

Sve proizvode potražite na www.keune.hr