Iako se vikendom volimo prepustiti čarima nešto kompliciranijih recepata, katkad se zaželimo i onih najjednostavnijih zbog kojih će u tren oka zamirisat cijeli dom. Tako smo ovog puta odlučili napraviti ukusne, a brze kekse, koji su idealan snack za jutarnju kavu ili čaj
S čokoladnim keksima iz kućne radinosti teško je pogriješiti – recepture su uglavnom jako jednostavne, a priprema brza. Stoga, iako vjerujemo da već imate svoj provjeren recept za ove slastice, u nastavku izdvajamo još jednu odličnu varijantu za kekse koji se tope ustima!
Sastojci:
- 100 g maslaca (sobne temperature)
- 100 g šećera (može i smeđi)
- 1 jaje
- 1 žličica vanilin šećera
- 150 g glatkog brašna
- 1/2 žličice praška za pecivo
- 1 prstohvat soli
- 100 g sitno nasjeckane čokolade za kuhanje
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 180 °C i obložite lim za pečenje papirom za pečenje.
- U zdjeli miksajte maslac i šećer dok smjesa ne postane pjenasta i svijetla pa dodajte jaje i vanilin šećer te sve dobro pomiješajte.
- U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol, a zatim postupno dodajte suhe sastojke u smjesu s maslacem i jajem. Lagano miješajte dok se sve ne spoji u glatko tijesto.
- Umiješajte nasjeckanu čokoladu u tijesto.
- Žlicom oblikujte kuglice i stavite ih na pripremljeni lim, ostavljajući malo razmaka između svakog keksa jer će se blago raširiti tijekom pečenja.
- Kekse pecite 10-12 minuta dok rubovi ne postanu zlatno smeđi, a sredina još malo mekana.
- Izvadite iz pećnice i ostavite slastice hladiti prije konzumiranja.
Foto: Unsplash