Iako se vikendom volimo prepustiti čarima nešto kompliciranijih recepata, katkad se zaželimo i onih najjednostavnijih zbog kojih će u tren oka zamirisat cijeli dom. Tako smo ovog puta odlučili napraviti ukusne, a brze kekse, koji su idealan snack za jutarnju kavu ili čaj

S čokoladnim keksima iz kućne radinosti teško je pogriješiti –  recepture su uglavnom jako jednostavne, a priprema brza. Stoga, iako vjerujemo da već imate svoj provjeren recept za ove slastice, u nastavku izdvajamo još jednu odličnu varijantu za kekse koji se tope ustima!

Sastojci:

  • 100 g maslaca (sobne temperature)
  • 100 g šećera (može i smeđi)
  • 1 jaje
  • 1 žličica vanilin šećera
  • 150 g glatkog brašna
  • 1/2 žličice praška za pecivo
  • 1 prstohvat soli
  • 100 g sitno nasjeckane čokolade za kuhanje

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 °C i obložite lim za pečenje papirom za pečenje.
  2. U zdjeli miksajte maslac i šećer dok smjesa ne postane pjenasta i svijetla pa dodajte jaje i vanilin šećer te sve dobro pomiješajte.
  3. U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol, a zatim postupno dodajte suhe sastojke u smjesu s maslacem i jajem. Lagano miješajte dok se sve ne spoji u glatko tijesto.
  4. Umiješajte nasjeckanu čokoladu u tijesto.
  5. Žlicom oblikujte kuglice i stavite ih na pripremljeni lim, ostavljajući malo razmaka između svakog keksa jer će se blago raširiti tijekom pečenja.
  6. Kekse pecite 10-12 minuta dok rubovi ne postanu zlatno smeđi, a sredina još malo mekana.
  7. Izvadite iz pećnice i ostavite slastice hladiti prije konzumiranja.

Foto: Unsplash