U Kazalištu slijepih i slabovidnih Novi život u Zagrebu, 17. ožujka održat će se premijera nove predstave Milana Grgića “Ne daj se, Njofra!” na Sceni Vidra. U predstavi glume Vojin Perić, Igor Kučević, Ružica Domić-Lalović i Dorotea Feketić. Željko Duvnjak potpisuje režiju, scenografiju i izbor glazbe.

“Ne daj se, Njofra!”

Smijeh je namjenjen svima i od svih! On je recept za zabavu i opuštanje, on uljepšava svakodnevicu i makar nas privremeno udaljava od briga i napetosti. Kažu kako smijeh liječi, kako ozdravlja od pritisaka i loših vijesti, pa bi mu se trebalo svakodnevno prepuštati i zaroniti u njega kao u slatku nesvijest. Na smijeh smo navikli gledajući stand-up nastupe, komedije , satire, predstave u satiričkim kazalištima. Osim standardnih, uobičajenih mjesta smijeha postoje još neka koja vrijedi posjetiti!

Kazalište slijepih i slabovidnih Novi život razbija predrasude prema slijepim i slabovidnim osobama, odnosno senzibilizira javnost za mogućnosti i umjetničke kreacije slijepih i slabovidnih osoba, što podrazumijeva aktivno sudjelovanje u javnom i kulturnom životu Hrvatske na način ozbiljnog bavljenja kazališnom umjetnošću. Svojim predstavama pariraju i onim komedijama gradskih i nezavisnih kazališta, ako ne uvijek produkcijom, onda sigurno razinom pljeska i smijeha!

Tako sada Kazalište na svoju pozornicu postavlja predstavu “Ne daj se, Njofra!”; zavalite se u svoje rezervirano mjesto u kazalištu i virite kroz prozor u život jedne prosječne zagrebačke obitelji, očekujući od svojeg voajerstva inicijalnu kapsulu za užitak. Predstava donosi više od očekivanoga, jer je ovo lako uprizorenje protkano istinskim problemima čija rješenja otežava čangrizavost jednog vremenom pregaženog tate, ali i nesnalaženje mladih u šumi nepotizma i korupcije. No, ne brinite, predstavu potpisuje sretan kraj, iako “sranje” ne prestaje.

Fotografije: Jasenko Rasol