Studeni nije pun zanimljivih vijesti samo u muzejima iluzija diljem svijeta. I onaj zagrebački Muzej iluzija najavljuje zanimljivo događanje za odraslu publiku.

Boom!Teatar će ekskluzivno, na adresi Ilici 72, izvesti kazališnu predstavu “Igra uma”.
Kultna drama Anthonyja Horowitza doživjet će hrvatsku praizvedbu, ostavljajući gledateljima prostor za kritički osvrt i promišljanje o opće prihvaćenom (obrnutom) sustavu vrijednosti u kojem živimo. Radi se o drami jednog od najplodnijih živućih britanskih pisaca koji propituje jedno od fundamentalnih pitanja modernog društva u kojem živimo – tko je od nas lud, a tko normalan.

Je li sve oko nas samo varka, optička, akustička ili neka druga iluzija, ili se stvarnost surovo događa u našem okruženju, ali je mi ne želimo biti svjesni? Je li generalno prihvaćeni sustav vrijednosti zapravo potpuno izvrnut i živimo li u društvu u kojem se ne smije reći – “car je gol”? Kroz 65 minuta vrhunske triler-drame s elementima crnog humora vode vas izvrsne glumačke izvedbe Filipa Nole, Martine Čvek i Marka Hergešića u režiji Paška Vukasovića.

Osim toga, iz zagrebačkog Muzeja iluzija ovim su putem najavili i važne novosti – otvara se još nekoliko podružnica diljem svijeta. Danas, s 23 otvorena muzeja, zasluženo nosi titulu najbrže rastućeg muzejskog koncepta na svijetu. Iz prvog otvorenog Muzeja iluzija, onog zagrebačkog, u studenom najavljuju pojačanje na još 6 lokacija. Muzeji u Chicagu i Orlandu, pridružit će se već otvorenom u New Yorku, Dallasu i Kansas Cityju, a očekuje se otvaranje muzeja u Kairu te New Delhiju. Drugi po redu Muzej iluzija otvara se i u Istanbulu, a grčki Thessaloniki, u sadašnju ponudu turističkog luksuza dodat će i zabavne zagrebačke iluzije.
Edutainment koncept, odnosno spoj zabave i edukacije te interaktivnost postava i fotogenična kulisa odgovorni su za dobru zabavu posjetitelja svih uzrasta.

Iz muzeja ističu suradnju s lokalnom zajednicom, festivalima, te raznim granama umjetnosti. Želja im je i dalje biti korisna kulturna platforma, distribuirati umjetnost i ideje, educirati novu publiku te diktirati trendove. A najavljena predstava “Igra uma” u produkciji Boom!teatra donosi upravo takav, drukčiji, interdisciplinarni pristup kazalištu, povezujući ga u finom tkanju s muzejskim prostorom budućnosti. Premijera je zakazana za 7. studeni, nakon čega će se predstava odigrati još 8. i 9. studenog, a nakon toga nastaviti s prikazivanjem u siječnju.

Ulaznice možete kupiti na blagajni Muzeja iluzija (svakim danom od 9 do 22 h), elektronički na kristina@muzejiluzija.hr ili telefonski na 091 1522 070. Broj ulaznica je ograničen.