“Najbolja njujorška dizajnerica ženskih odijela za koju vjerojatno niste čuli” – tako se priča o Danielli Kallmeyer čiji je brend i nas osvojio svojom simplicističkom estetikom 

Proteklih deset godina, ova modna dizajnerica južnoafričkih korijena živi i radi u New Yorku, a nikada nije održala modnu reviju. No unatoč tome, njena lista klijenata uključuje glumice Saritu Choudhury (koja je nosila njeno odijelo na premijeru And Just Like That…) i Emmy Rossum.Ideja o osnivanju vlastitog brenda javila se tijekom studija na London College of Fashion, kada se zaposlila u modnoj kući Alexander McQueen. No za vrijeme recesije vratila se u New York i radila kao freelancerica za brendove kao što su Proenza Schouler i Alice + Olivia – a upravo su njezini mentori koji uključuju Trevora Ballina (Proenza Schouler), Isaaca Mizrahija i Calvina Kleina navijali da Daniella pokrene svoju liniju odjeće. Stoga je 2012. godine lansirala brend Kallmeyer i napravila prve uzorke u studiju na Upper West Side-u te sedam godina kasnije otvorila pop-up store na Lower East Side-u koji je postao njena trajna radna adresa.

Daniellina modna filozofija temelji se na kreiranju odjeće koja pruža idealan balans seksepila, ženstvenosti i osnaživanja, stoga su njen zaštitni znak atraktivne strappy haljine i elegantna odijela koja su posebno popularna među visoko rangiranim ženama njujorškog biznisa. 

Jer, tko se ne bi moćno osjećao u besprijekorno krojenom odijelu? Prisjetimo se samo ikonske fotografije Helmuta Newtona iz 1975. godine, na kojoj model nosi bezvremeni Le smoking s potpisom Yves Saint Laurent.

Upravo zato smo istražili i kakva classy odijela i blejzere predlažu naši domaći dizajneri. Možemo reći da su nas oduševili, evo koje modele izdvajamo!

Klisab_odijelo
KLISAB
sommarena_blejzer
sommarena
MARIJA KULUSIC laneno odijelo
MARIJA KULUSIC
ten:ten blejzer
ten:ten
LOKOMOTIVA odijelo
LOKOMOTIVA
STAŠA hlače
STAŠA design

Naslovna fotografija: Kallmeyer